בדיקת PGD לעוברים...

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

02/10/2018 | 13:39 | מאת: מירב

שלום פר' זיידמן. אני בת 45, אם לשני ילדים ביולוגיים הריונות ספונטניים ולקראת ת.ב. בחו"ל (קייב). בן זוגי בן 46, זרע על פניו תקין, אבל שם עשו לו גם בדיקת DNA ויצא שיש 33% שברים. אשמח לשמוע את חוות דעתך בנוגע לבדיקת PGD לעוברים - 5 כרומוזומים בסיסיים ו-XY, כיוון שיש חלוקי דעות רבים בין הרופאים. האם הבדיקה אמינה? האם זה לא פוגע בעובר וסיכויי ההשרשה שלו? האם הבדיקה נחוצה לתורמת שהיא בת 26? האם יכול להיות מצב שהבדיקה פוסלת עובר, אבל הוא יכול להיות תקין ולהיפך? תודה מראש על המענה.

הבדיקה אמינה. נדיר שהיא פוגעת בעובר וסיכויי ההשרשה שלו. הבדיקה בד"כ לא נחוצה לתורמת שהיא בת 26. יכול להיות מצב שהבדיקה פוסלת עובר, אבל הוא יכול להיות תקין, אבל זה נדיר.

מנהל פורום תרומת ביציות