כדויריות אדומות ואנזימי כבד גבוהים, ואאוזינופיליה?

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

04/07/2013 | 15:18 | מאת: זואי

שלום רב. ביתי בת 8.5. עשינו בדיקת דם לראות אם יש חוסרים היות ותזונתה נטולת פירות/ירקות/בשר/דגים או כל דבר שנקרא "בריא", ומבוססת על טוסטים פיתות פיצות פסטות בשמנת , שוקו... וזהו! הבדיקת דם נעשתה אחרי פריחה קלה, ללא מחלת חום ברקע או תרופות כלשהן, מלבד טיפות פניסטיל לפני כשבוע, לתקופה קצרה. הילדה סהכ מרגישה טוב, ב"ה, מלאת מרץ וחיונית. מדאיגים אותי במיוחד ערכי אנזימי הכבד, מספר הכדוריות האדומות הגבוה מהטווח ונפחן הנמוך מהטווח. בבקשה חוות דעתך: ========= Urea (B) 29 mg/dl 17 - 36 .(.....*....). Creatinine (B) 0.45 mg/dl 0,26 - 0,77 .(...*......). Na- Sodium (B) 136 mmol/l 136 - 146 .(*.........). Protein Total (B) 7.2 g/dl 5,7 - 8,0 .(......*...). Albumin (B) 4.4 g/dl 3,7 - 5,8 .(..*.......). ALKP-Alkaline Phosphatase 239 u/l 69,0 - 325, .(......*...). ALT (GPT) 31 U/l 0 - 28 .(..........)* AST (GOT) 38 U/l 10 - 31 .(..........)* ============== המטולוגיה כללי ESR 1 hour 4.00 mm/hr 0,00 - 10,0 .(...*......). המטולוגיה-ספירת דם -מכשיר WBC-Leucocytes 6.7 10*3/micl 4,50 - 13,5 .(.*........). RBC-Red Blood Cells 5.66 10*6/micl 3,90 - 5,30 .(..........)* Hemoglobin 13.7 g/dl 11,0 - 14,0 .(........*.). Hematocrit 41.6 % 34,0 - 43,0 .(.......*..). MCV-Mean Cell Volume 74 fl 72 - 88 .(*.........). MCH-Mean Cell Hemoglobin 24.2 pg/cell 26,00 - 32,0 *(..........). MCHC-M.Cell Hb cont. 32.9 g/dl 32,00 - 37,0 .(.*........). RDW-Red Cell Distri.Width 13.8 % 11,60 - 15,0 .(.....*....). Platelets 341 10*3/micl 150,00 - 450, .(.....*....). MPV-Mean Platelet Volume 9.1 fl 8,5 - 12,9 .(*.........). Neutrophils % 43.4% 40 - 60 .(.*........). Lymphocytes % 35.0% 33 - 48 .(*.........). Monocytes % 5.3 % 3 - 13 .(.*........). Eosinophils % 15.7% 0 - 5 .(..........)* Basophils % 0.6 % 0 - 2 .(..*.......). Neutrophils # 2.92 # 1,80 - 8,00 .(.*........). Lymphocytes # 2.36 # 1,50 - 6,50 .(.*........). Monocytes # 0.36 # 0,00 - 1,10 .(..*.......). Eosinophils # 1.06 # 0,00 - 0,60 .(..........)* Basophils # 0.04 # 0,00 - 0,20 .(.*........). אציין בנוסף שהילדה אינה אסמטית או עם אטופיק

לטווח ארוך אותי מדאיגה הרבה יותר התנהגות ההורים, שעושים בדיקות דם במקום לדאוג לתזונת ילדה בת 8.5. אני בטוח שזה לא קל, אבל הדרך הקלה עכשיו תקבע אצלה את ההרגלים הקלוקלים אפשר להעזר באנשי מקצוע בתחום (כמובן שאם יש נסיבות מיוחדות, כמו מחלה או ליקוי של הילדה, זה משנה את התמונה, אבל דבר לא נכתב על זה) הסטיות המינימליות שציינת ראויות להתייחסות, אבל לא הן הבעיה. אאוזינופיליה זו אף היא ראויה להתייחסות, כולל לחפש תולעים וטפילים אחרים בצואה.

05/07/2013 | 21:54 | מאת: זואי

אבל לא הבנתי כלום: מה פרוש התוצאות ראויות להתייחסות אך הן אינן הבעיה? במשך שנים סחבתי את ביתי לרופאים שאמרו לי לא להילחם סביב הנושא של אוכל. זה יעבור. זה יסתדר עם הגיל. מלחמות ישיגו תוצאות הפוכות. ועוד כהנה וכהנה. שאלתי היא: האם אנזימי הכבד הגבוהים יכולים להיות כתוצאה מהתזונה של ביתי שב"ה מרגישה טוב, חיונית ומלאת מרץ- ב"ה, ב"ה. אציין שהיא שותה "שוקו ביג" של מטרנה על בסיס יומיומי, וזה בעצם מה שמספק לה עד היום ויטמינים ומינרלים (זה משקה שוקו לילדים בגילאי 2.5 עד 8). שאלה נוספת לגבי האאוזינופיליה, שאגב נצפתה כבר לפני שנתיים וחצי בבדיקות דם, שנעשו גם אז כמעקב לראות שאין לילדה חוסרים, וגם אז הערכים היו אותו דבר- ואף רופא לא הניד עפעף בזמנו). - האם יתכן שילדה לא אטופית וללא אסטמה או כל תסמיני אלרגיה אחרים? ובמידה ותהיה אאוזינופיליה שתנבע מתולעים ללא כל סימן לתולעים? לא גרודים, לא כאבי בטן, בדיקת צואה בעבר שלילית (נחזור עליה שבוע הבא)

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה