בדיקת דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

07/06/2013 | 00:04 | מאת: יוסי

שלום אני מבוטח בקופ"ח מאוחדת. ומבצע מעת לעת בדיקות דם. בבדיקה האחרונה שמתי לב לכך שמשהו השתנה בהרכב הבדיקות, אשמח לקבל הסבר בעניין, ומה נדרש בכדי שלא לפספס בעיה כלשהי כשחלק מהבדיקות לא מבוצעות כבעבר. אלו השינויים : פרופיל כבד (liver profile) נמדדו 4 פרמטרים : ALK.PHOSPHAT. ALT(GPT) AST(GOT) BILIRUB.TOTAL כיום קוראים לזה בשם אחר (liver screening) ובודקים רק 2 פרמטרים : ALK.PHOSPHAT. ALT(GPT) כמו בן בתפקודי כליה (ranal profile) בעבר בדקו 8 פרמטרים : BUN CALCIUM SERUM CREATININE SER SODIUM SERUM POTASSIUM SERUM PHOSPHORUS URIC ACID GFR(ESTIMATED) וכיום בודקים תחת בדיקת תפקודי כליה רק 4 בדיקות : CREATININE SER SODIUM SERUM POTASSIUM SERUM GFR(ESTIMAT תודה

איני יודע מהו גילך איני יודע מהו הרקע הבריאותי ככלל אין אינדיקציה לבצע בדיקות, למעט אולי כולסטרול אחת לחמש שנים אם הבדיקה תקינה בדיקת מעבדה היא דרך לא יעילה למירה על הבריאות

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה