מחסור ב-B12 - האם יש צורך בזריקות?

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

01/06/2013 | 18:21 | מאת: יעל

שלום, צהריים טובים, בחודש האחרון אני חשה ירידה בתפקוד הכללי בחיי היומיום - עייפות, חוסר אנרגיה, קושי לקום גם אם ישנתי שעות רבות, סחרחורות ואלמנטים נוספים של חולשה. זה לא אופייני לי ולרוב אני לא נחה כלל במהלך שעות היום - מתעוררת מוקדם, עובדת עד מאוחר, ולאחר מכן מקדישה זמן לסידור הבית ומטלות נוספות - לא נוהגת להיכנע לעייפות עד שעת השינה. אני בריאה באופן כללי פרט למקרים בודדים של חולשה, אך לא ברמה כזו. אני בת 23,וקרובת משפחה שנמצאת בתחושה דומה לשלי (אך מבוגרת יותר) ייעצה לי לגשת ולקבל זריקה של B12. רמת ה-B12 בדמי על פי בדיקות הדם היא: 138 pmol/L אני מצרפת את שאר תוצאות הבדיקות. האם לפי דעתך אני זקוקה לזריקת B12? תודה רבה ויום נעים, יעל. WBC 5.6 K/ul RBC 5.31 M/ul HB 13.2 g/dl HCT 45.0 % MCH 24.9 pg MCHC 29.4 g/dl RDW 13.7 % MCV 84.8 fL NEUT% 47.2 % LYM% 40.9 % MONO% 7.6 % EOS % 1.6 % BASO % 0.4 % LUC% 2.3 % NEUT.abs 2.6 K/ul LYMP.abs 2.3 K/ul MONO.abs 0.4 K/ul EOS.abs 0.1 K/ul BASO abs 0.0 K/ul LUC abs 0.1 MACRO% 0.1 MICRO % 1.4 HYPER% 0.0 HYPO % 19.0 MICRO%/HYPO% 0.1 PLT 228 K/ul MPV 13.3 fL GLUCOSE 77 mg/dl UREA 19 mg/dl CREATININE 0.62 mg/dl SODIUM 137.1 mEq/L POTASSIUM 4.50 mEq/L CALCIUM 9.83 mg/dl CHOLESTEROL 156.1 mg/dl TRIGLYCERIDES 95 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 50 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 87.2 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL 106 mg/dl IRON 139 µg/dl GOT (AST) 22 U/L GPT (ALT) 15 U/L

1. בספירת הדם אין רמז לחוסר B12. 2. כך שכרגע מדובר אולי ברמה נמוכה/ גבולית, לאו דווקא "חוסר" 3. מבחינה רפואית זריקות מיועדות בעיקר לחסרי סבלנות, כי אין לזריקה יתרון על פני לקיחת כדורים תחת הלשון מבחינת מהירות וזמינות החומר לגוף. 4. לפי תיאורך, הבעיה שלך היא בכלל ליקוי שמיעה- אינל מקשיבה לגוף שלך, רצה כל היום כמו הארנב של אנרג'ייזר, ולא נחה עד שאת כורעת לחלוטין. ייתכן וזריקת B12 תשפר מצבך, אך אם לא תתחילי להקשיב לגופך ולהקדיש זמן לעצמך, זה יהיה אחר כך דלקת ריאות או דלקת בשתן או כאב בכתף או צרבת או משהו אחר שישבית אותך. את גם בן אדם עם זכויות וצרכים, לא רק עבד של כל העולם.

01/06/2013 | 19:20 | מאת: יעל

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה