תחום מעבדה- אימונו-סרו

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

28/11/2012 | 17:03 | מאת: אלעד

זכר בן 57. יש לי אחוזי נכות של ביטוח לאומי בשיעור קרוב ל-100%. ברקע- סרטן ברמסיה, סכרת, נוירופטיה שהחלה בעקבות הכימוטראפיה. כולסטרול. לחץ דם. תפקוד לקוי של הכליות. בעקרון חי עם כליה אחת מתפקדת. קריאטן מזה שנים- 1.25-1.29. בעיות בראות, מחלת נפש ועוד. לאחרונה התחילו כאבים בברכיים - רק במצב שאני לוקח משקל על הברכיים. השבוע בצעתי סידרה ארוכה של בדיקות כהכנה לביקורת של אונקולוג ונפרולוג ובקשתי בדיקות דם לדלקת פרקים. בין הבדיקות שבצעתי הבדיקות הר"מ- שם הבדיקה תוצאה DNA Ab CONF CRITHIDI Negative ANTI CARDIOLIPIN IgG 1.89 ANTI CARDIOLIPIN IgM 3.51 A.B2 GLYCOPROTEI IgG 0 A.B2 GLYCOPROTEI IgM 1.19 DNA (ds) Ab See crithidia בהערת לבדיקה נרשם- DNA (ds) Ab Positive by Bioplex מקווה שהפעם הייתי ברור מספיק. מה אני אמור להבין מהתוצאות? האם יש חשד לזאבת? האם יש לי נוגדנים או מחלה פעילה. בתודה מראש, אלעד.

לא, גם הפעם לא היית ברור. כל הנוגדנים אנטיקרדיוליפין לא צורפו ערכי הנורמה. חבל על הדיון פה יש לך מערך בריאות שמורכב מדי לידע שלי וליכולת שלי לענות, כי גם מחלות הרקע וגם תרופות יכולים לגרום להופעת נוגדנים, שלפחות מבחינתי, אינם מאפשרים להבדיל בין עיקר וטפל איני יודע מה ציפית בתחילה כשנתת שורה אחת והחבאת הר שלם. פנה לרופא המשפחה/ ראומטולוג שהחלו הברור עכשיו לענייני הפרקים.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה