בדיקת דם ck

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

24/09/2012 | 08:31 | מאת: וקס סימה

ברצוני לדעת מה פירוש הבדיקה ck ומה זה אומר ערכים גבוהים. בעלי עשה בדיקת דם עקב כאבי רגליים והתוצאה 102 .

24/09/2012 | 09:57 | מאת: נושא אחר

שלום אני לא מצליחה לכתוב שום דבר באתר דוקטורס-ומשום מחשב באף איזור בארץ בו נמצאת, לכן כותבת פה, ויסלח לי הכותב שחדרתי לו להודעה ניסיתי לראות האים כהודעה בתוך הודעה אצליח לכתוב דבר מה לרופא ולקבל תשובה רפואית כל טוב תודה וסליחה שלום מעונינת לברר, אני אחרי מחלה של וירוס דרכי הנשימה,ואז ברונכיט יחסית חזקה ומרובית ליחה. תודה לאל אחרי. אבל- א-כשפותחת את הפה ממש רואים ובולט מכסה הגרון-מה שלא אמור לעניות דעתי להראות אצל אנשים בריאים ותקינים. יש לך מושג למה זה ומ העושים כדי שלא, יראו אותו? ב-לעיתים מרגישה חסימה בשעת הליכה תנועה או דיבור אבל לעיתים. האים זה קשור למכסה הגרון והאים זה תופעה מוכרת של אחרי מחלה. תודה רבה וגמר חתימה טובה לך ולי ולכל עם ישראל

24/09/2012 | 09:59 | מאת: מידע על CK

מהי מטרת הבדיקה? קריאטין קינז הוא אנזים המצוי בלב, במוח, בשרירי השלד וברקמות נוספות. אנזימים הם חלבונים המסייעים לתאי הגוף לבצע את תפקודם התקין. כמות קטנה של אנזים CK נמצאת תמיד בדם ומקורה העיקרי הם השרירים. ישנם שלושה סוגים של האנזים: CK-MM הנמצא בשרירי השלד ובלב. CK-MB הנמצא בעיקר בלב. CK-BB הנמצא בעיקר במוח. רמות האנזים בדם עולות כאשר אחד משרירי הגוף נפגע או כאשר תאי הלב נפגעים, לכן, למשל, יזמין הרופא בדיקה של CK אם יש כאב בחזה או סימנים ותסמינים של התקף לב (פגיעה חמורה בשריר הלב). בארבע עד שש השעות לאחר התקף לב מתחילות רמות האנזים לעלות, ומגיעות לשיאן תוך 18 עד 24 שעות. תוך יומיים או שלושה חוזרות רמות האנזים לתקנן. מתי יש להיבדק? בדיקת CK בדם היא חלק מבדיקות תקופתיות שמומלץ, לאנשים בריאים, לבצען אחת לשנה. כמו כן היא בדיקה שגרתית לאנשים שעברו התקף לב. כאשר חולה מגיע עם תסמיני התקף לב לחדר המיון, מתבצעת בדיקה זו שלוש פעמים במרווחי זמן של 4 - 6 שעות. גם אם התלונה היא של כאבי שרירים וחולשה תתבצע הבדיקה של CK בדם. מה משמעות תוצאות הבדיקה? רמות גבוהות של CK בדם או רמות של אנזים זה העולות בהתמדה מבדיקה לבדיקה מצביעות, בדרך כלל, על נזק שנגרם ללב או לשרירים אחרים. רמות גבוהות של CK (בדרך כלל ללא תסמינים מובהקים) יכולות להצביע על כך ששרירי הגוף היו תחת עומס רב. אם הרופא חושש שיש התקף לב ורמות האנזים הן גבוהות, תתבצענה, בדרך כלל, בדיקות מוגדרות יותר (טרופונין או CK-MB) כדי לוודא פגיעה בלב. אנשים בעלי מסת שרירים מפותחת הם בעלי רמות מוגברות של CK בדמם. ספורטאים העוסקים באימון גופני אינטנסיבי אף הם בעלי רמות מוגברות של האנזים. פגיעות בשרירי הגוף כתוצאה מנפילה, תאונה, ניתוח או פציעת ירי מעלים את רמות CK בדם, כך גם כמה תרופות ובעיקר תרופות להורדת כולסטרול ממשפחת הסטטינים. בתחילת ההריון יורדות רמות CK בדם.

24/09/2012 | 10:03 | מאת: פרטים שיכולים לעזור

אבל כמה התוצאות בכוכביות שצריכות להיות בדרך כלל? מה הנורמה? 102 זה היה מחוץ לכוכבית? טוב, זה אני מחכה לרופא שיענה לך כי איני רופאה אל תשכחי לכתוב לו את כל הפרטים לעיל בכותרת שמבקש תמיד לכתוב לו בקשר לבדיקות הדם תודה

24/09/2012 | 14:35 | מאת: עזרה

סתם רציתי לעזור,לא רופאה.

זה אנשים שקיים בשרירים, מחפשים נזק לשריר איני יודע משמעות אם אין ערכי נורמה אם בטווח הנורמה אז תקין

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה