פענוח בדיקות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

27/08/2012 | 18:57 | מאת: דניאל

אבקש לפענח את בדיקות הדם של בתי בת ה 15.היא קיבלה לעשות בדיקות דם לאחר תלונות על סחרחורות ועייפות כרונית. GLUCOSE mg/dl 92 UREA mg/dl 28 CREATININE mg/dl 0.6 SODIUM mEq/L 138.7 POTASSIUM mEq/L 3.9 CALCIUM mg/dl 9.65 PHOSPHORUS mg/dl 3.5 LDH U/L 332 CK-CREAT.KINASE(CPK) U/L 79 GLUCOSE - U STRIP mg/dl NORMAL BILIRUBIN- U STRIP mg/dl NEG KETONES- U STRIP mg/dl NEG SPECIFIC GRAV-U STRI 1.044 PH- U STRIP /µl 5.5 PROTEIN- U STRIP mg/dl 30 UROBILINOGEN-U STRIP mg/dl NORMAL ERYTHROCYTES-U STRIP /µl NEG NITRITE- U STRIP NEG LEUCOCYTES - U STRIP /µl NEG. WBC K/ul 7.4 RBC M/ul 4.93 HB g/dl 12.8 HCT % 41.1 MCH pg 26 MCHC g/dl 31.2 RDW % 12.2 MCV fL 83.2 NEUT% % 66 LYM% % 19.6 MONO% % 6.3 EOS % % 6.2 BASO % % 0.9 LUC% % 1 NEUT.abs K/ul 4.9 LYMP.abs K/ul 1.5 MONO.abs K/ul 0.5 EOS.abs K/ul 0.5 BASO abs K/ul 0.1 LUC abs 0.1 MACRO% 0 MICRO % 0.9 HYPER% 0.3 HYPO % 4.8 MICRO%/HYPO% 0.2 PLT K/ul 301 MPV fL 9 WBC K/ul 8.6 RBC M/ul 4.9 HB g/dl 12.4 HCT % 39.5 PLT K/ul 317 MCV fL 80 MCH pg 25.2 MCHC g/dl 31.4 RDW % 13.1 NEUT% 57.2 LYM% % 28.8 MONO% % 5.7 EOS % % 7.8 BASO % % 0.5 NEUT.abs 4.9 LYMP.abs 2.5 MONO.abs 0.5 EOS.abs 0.7 BASO abs 0 POTASSIUM mEq/L 4.2 GGT IU 9 GOT (AST) IU 16 UREA mg/dl 35 GPT (ALT) IU 8 LDH IU 331 FERRITIN ng/ml 70.5 ALK. PHOSPHATASE IU 123 AMYLASE IU 83 SODIUM mEq/L 142 CREATININE mg/dl 0.72 TRIGLYCERIDES mg/dl 75 URIC ACID mg/dl 4.7 CHOLESTEROL mg/dl 125 CHOLESTEROL- HDL mg/dl 55 CHOLESTEROL-LDL calc mg/dl 55 NON-HDL_CHOLESTEROL mg/dl 70

למיטב הבנתי הבדיקות תקינות, כרגיל בבירורים כאלו כנראה שהאבחנה היא היותה בת 15. שים לב שיש ספירת דם כפולה וגם חלק מהכימיה.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה