מחלות בילדים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

10/08/2012 | 19:52 | מאת: אסתר

אחיינית של בת 5 אובחנה לפני כשנה כחולה במחלת כבד הפטיטיס אוטואימונית בשל ירידה במשקל, שלשולים ,חום וכאבים מאושפזת בבי"ח. לאחרונה אובחן אצלה hypereosinophilic syndrome לטענת הרופאים מדובר במחלה נדירה. מהי המחלה? איך מטפלים בה?מהי היפראאןזינופיליה גבוהה?

מדובר בתסמונת= אוסף של סימפטומים וסימנים, שמתאפיינת במספר גבוה של אאוזינופילים= תת קבוצה של תאי הדם הלבנים. הטיפול מכוון בדרך כלל להוריד את מספר התאים, ובדרך כלל סטרואידים, למשל פרדניזון, הם הבסיס לטיפול, ותרופות חדישות נוספות לפי ההתפתחויות והתגובה לטיפול הראשוני. המצב אינו מוכר לי באופן אישי, ולכן מבקש לא להוסיף שאלות על טיפול ופרוגנוזה וכו', כי איני יודע להוסיף. הרופאים המטפלים באחיינית שלך הם אלו שימסרו את המידע הרלוונטי לגביה ספציפית.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה