איסוף שתן של 24 שעות לקטכולאמינים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

22/02/2010 | 20:51 | מאת: שי

שלום רב נשלחתי לאיסוף שתן של 24 שעות לקטכולאמינים, מאיזה מאכלים עליי להמנע ב48 שעות לפניי הבדיקה? פשוט כל אחות בקופחת חולים אומרת לי משהו אחר והאבסורד שכל אחת מהן מוסרת לי דף הנחיות של ''דיאטה'' של 48 שעות עם הנחיות שונות....

24/02/2010 | 08:44 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, באיסוף קתכולאמינים בשתן ל-24ש: 1. יש להמנע ממתח ומפעילות גופנית מאומצת 2. יש להמנע מקפה, תה, קקאו, שוקולד, בננות, פירות הדר 3. יש להמנע מתרופות מסוימות, השכיחה ביותר היא אקמול, אך לגבי הרשימה המדויקת הנוגעת אליך- היוועץ ברופא. בברכה, ד"ר נצר חירם Acetaminophen (Tylenol) Aminophylline Caffeine Chloral hydrate Clonidine Disulfiram Erythromycin Insulin Levodopa Lithium Methenamine Methyldopa Nicotinic acid (large doses) Nitroglycerin Quinidine Tetracyclines Drugs that can decrease catecholamine measurements include: Clonidine Disulfiram Guanethidine Imipramine MAO inhibitors Phenothiazines Reserpine Salicylates

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה