קומפלקס B לטיפול בפיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

24/01/2012 | 16:22 | מאת: דנה

שלום רב , בת 44 , לאחר הרבה בדיקות והרבה לחץ נפשי הובחתי כחולה בפיברומיאלגיה . ידוע לי שלא קיים טיפול ל במחלה אלא רק טיפול להקלת הסימפטומים (אצלי הסימפטומים בעיקר קשורים למערכת העצבים ) . לצורך הקלה אני לוקחת סימבלטה 30 מ"ג ואני מרגישה הקלה משמעוטית . כטיפול במחלה רופא ראומטולוג מומחה בבפיברומיאלגיה המליץ בנוסף להליכות יומיות , על שימוש בקומפלקס של ויטמינים B -במינון גבוה - לא זכור לי המינון ) למשך 4 חודשים . אין לי חוסר של ויטמינים . האם הטיפול ידוע גם לך , האם ישנה טועלת בטיפול . האם הטיפול יכול להזיק ?! תודה מראש

31/01/2012 | 13:08 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דנה, יש הממליצים להוסיף ויטמינים שונים ובעיקר בקבוצת B לטיפול בפיברומיאלגיה. ההמלצה הזאת מבוססת על זה שהראו שחלק מנשים עם פיברומיאלגיה סובלות גם מרמות B12 נמוכות. אבל אין הוכחה ברורה שיש תועלת לתוספת ויטמינים אם הרמות בדם תקינות. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה