החלפה מליריקה לאיקסל בדחיפות

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

02/01/2012 | 22:42 | מאת: גלית

שלום דר' יקרה, תודה על העזרה שלך בפורום. רציתי לשאול לגבי הניתוח.מה זה?למה זה?למי זה? יש לי פיברו עם דיכאון שהמשיך לבי פולר. הדיכאון מטופל. מאז תחילת הפיברו השפתיים שלי שסועות וכל הזמן צריכות להיות משומנות.האם מוכר לך?כמו כן יש לי בעיה קוגנטיבית שאני בטוחה שזה התחיל ממש בתחילת הכאבים אז זה לא שייך לכדורים. קשה לי להבין,לקלוט,לענות,בעיות זיכרון,להתקע במשפטים ועוד-זה שייך לפיברו נכון? קיבלתי בזמנו 60 מג' סימבלתה ועזר לי מאוד לכאבים אך לא עזר לדיכאון ונשארתי עם תופעות הלוואי.אז נתנו לי נורטילין שברוך ה' הוציא אותי מהדיכאון לגמרי אבל הכאבים חזרו ובגדול ניסינו לשלב את הסימבלתה וזה לא היה אפקטיבי. ניסיתי אלטרולט 50 מג' והקל ממש טיפה ותופעות הלוואי ממש מגעילות. היום אני על ליריקה,עליתי מ-25 מג' ל-150 ואין שיפור כלל.הבעיה שלי היא בגב כל הזמן הוא כואב שלא נדע איזה כאבים. לפי הגב אני יודעת אם השיפור הוא משמעותי או קיים בכלל, אבל הדקירות בגוף נעלמו למרות שבכמה ימים אחרונים פה ושם יש דקירות קלות,אולי זה בגלל שינוי מזג האויר?! אני רוצה לנסות איקסל למרות שהרופאה אמרה שאין מספיק מחקרים. אני רוצה לנסות לפחות...אז יש לי תור מחר. אגיד לה על הליריקה,אבל אם 150 מג' לא עזרו טיפה לכאבי הגב לא נראה לי שכדאי שאמשיך איתה. אז אם היא תתן לי איקסל איך אני עושה את המעבר? כי כשעליתי עם הליריקה רק אחרי שבועיים של 150 מג' ירדתי מ-50מג' אלטרול ל-25 מג.ויתכן שעוד אוריד. עם הליריקה אין לי תיאבון שזה מעולה אבל כשיש לי חשק לאכול אז אני רוצה בטירוף משהו מתוק ולכן אני מקפידה ובכל זאת שמנתי. האם התופעה ידועה? כמו כן אני חושבת שהליריקה עוזרת לי להרדמות יתכן? אשמח לדעתך בנושא בהקדם כי אני ממש רוצה לעשות את ההחלפה. תודה על הכל

15/01/2012 | 14:31 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום גלית איקסל הינה תרופה רשומה לטיפול בפיברומיאלגיה בארצות הברית, עם מחקרים שהוכיחו יעילותה בתסמונת פיברומיאלגיה. ניתן בהחלט לנסות את התרופה, ואת לא חייבת להפסיק את הליריקה מיכוון שמדובר ב 2 תרופות שייכות ל 2 משפחות שונות, והשילוב ביניהם יכול סייע גם לכאבים, גם לשינה וגם לדיכאון. ליריקה יכול לגרום לעלייה במשקל, זו תופעה ידועה, יש להקפיד על דיאטה בריאה. וכמובן שהתרופה אכי חשובה הינה פעילות גופנית מתונה על בסיס קבוע, כגון הליכה או שחייה או אופניים!! בהצלחה

15/01/2012 | 17:52 | מאת: גלית

דר' יקרה, הליריקה לא עוזרת לי כלל,עליתי עכשיו למינון 225 מג',הנרולוגית אומרת שזה עדיין לא מינון טיפולי. יש לי כאבים חזקים בגב שלא טופלו,כל שאר הכאבים בגפיים וכו' נרגעו. בזמנו קיבלתי סימבלתה אשר עזרה לכאבים בגוף וגם מאוד עזרה לגב אך את תופעות הלוואי שלה לא יכולתי לסבול. מחודש זה לא מאושרת בקופה האיקסל,השתנו ההתוויות וזה רק לדיכאון.יש לי יותר מידי כדורים שאני צורכת ולכן אולי אוותר על הליריקה בקרוב. יתכן ואלך לפסיכיאטרית שכן מבינה בכך כי בעלה ראומוטולוג. אם איקסל טובה בארה"ב אז מאוד אעזר בהמלצתך-האם היא משמינה או גורמת לעצירות? לגבי העליה במשקל של הליריקה,לי היא גורמת לחוסר תיאבון.אבל שמנתי וזה מוזר.אני כן עושה ספורט אך זה לטובת השרירים בלבד.

22/01/2012 | 00:50 | מאת: ליריקה זה זבל

,תנסי איקסל ביום וקלונקס לפני השינה ליריקה זה דראק שעדיין לא כל ראומטולוג הגיע למסקנה

מנהל פורום פיברומיאלגיה