ליריקה עד מתי?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

20/05/2010 | 10:42 | מאת: אוראלה

אני בת 43.יש לי כאבים שהתחילו בשכם שמאל ועלו לכתף והתפרשו ל אורך כל היד.קיבלתי נקסין עם פרוקוסט וזריקה במרמ.אחרי שבוע המשכתי עם הנקסין וטרמדקס.הכאב הופחת מעט.התחלתי להרגיש את העצבים ביד זזים וקופצים.והגוף במנוחה רעד מבפנים.עייפות שינה לא רציפה.עצירות.וצלילות ליוו אותי ביום יום.התחלתי ליריקה 150 פעם ביום.אני רוצה שזה יעבור לגמרי.אני חושבת שזה קשור לסטרפטוקוקוס שלא טופל.כי הכאב דילג בגרון ממקום למקום ועבר לשכם וליד שמאל...ער מתי ליריקה?

25/05/2010 | 11:53 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אוראלה, לפני שתשאלי עד מתי ליריקה, כדאי שנשאל מה האבחנה. אם אני מבינה נכון, מדובר בכאבים בכתף ושכם שמאל המקרינים ליד עם נימול. מקור של כאבים מסוג זה יכול ליהיות עמוד שידרה צווארי או הכתף עצמה. אני ממליצה להמשיך בירור עם ביצוע US של הכתף וכן EMG, בדיקה שבודקת פגיעה עצבית בגפיים. לאחר מכן , יהיה אפשר להתאים את הטיפול. אולי פיזיוטרפיה תעזור יותר מטיפול תרופתי ממושך.. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה