פיברומיאלגיה ?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

16/02/2014 | 00:32 | מאת: שרון

שלום,אני בת 19, מזה כשלוש שנים סובלת מכאבי פרקים ושרירים ,תחושת שפעת תמידית,חולשה,תסמונת המעי הרגיז,טנטונוס באוזן שמאל,לאחרונה היפוטיאורידיזם. ביצעתי כל בדיקה אפשרית: 3 פעמים MRI שיצא תקין(מלבד ישור לורדוזיס) פעמיים מיפוי עצם שיצא תקין. צילומי רנטגן שיצאו תקינים. בדיקות דם תקינות. לאחרונה ביצעתי אולטראסאונד בפרקי ירך-סינוביטיס ובורסיטיס בירך ימין. אני סובלת מכאבים בכל הגוף שמעירים משינה. לא יכולה לבצע פעולות בסיסיות. מרגישה חוסר אונים. האם אפשרות של פיברומיאלגיה נראית לך כאופציה?

20/02/2014 | 14:53 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום שרון, התמונה שאת מתארת יכולה בהחלט להתאים לפיברומיאלגיה, אך לאור גילך הצעיר, והממצא של סינוביטיס בירך, יש בכל זאת צורך לשלול מחלה ראומטית דלקתית . לצורך זה, יש להיבדק אצל ראומטולוג מומחה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה