פיברומיאלגיה וכאבים באיזור הבליעה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

30/01/2014 | 12:50 | מאת: שירה

שלום אובחנתי עם פיברומיאלגיה קשה לפני מס. שנים שבעטייה הפסקתי לעבוד. מחלתי מתבטאת בעיקר בחולשה, תשישות, קשיון, בעיות קוגנטיביות ודכאון משני. בנוסף, אני מאובחנת עם גויטר TSH ברמה גבולית (בבירור FNA כעת תוך שיקול לנתח או לטפל בכדור רדיואקטיבי).שאלתי: אני עוברת כל הזמן תהליכים ויראליים, כאלה שאדם בריא לוקה בהם פעם-פעמיים בשנה. בחודשיים האחרונים חלה החמרה: קשיים בבליעה, שריפה בדרכי נשימה עליונות, סחרחורות, כאבי ראש ולחץ ברקות. לפני מס. לאחר שבימים האחרונים סיימתי שני מחזורי אנטיביוטיקה שונים (הראשון לא הועיל), אני שוב סובלת מכאבים עזים בבליעה, באזור הלוע הפנימי, כפי שכואב כשהאזור מודלק. יצוין כי בכל הבדיקות של הרופא הפנימי לא נצפו (גם לפני הטיפול התרופתי) סימני דלקת בלוע. בדיקות הדם תקינות. האם כאבים אלה קשורים לפיברומיאלגיה?..תודה, שירה

03/02/2014 | 13:25 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום שירה כאבי גרון עם קושי בבליעה אצל חולה עם גויטר מעלה בראש וראשונה אפשרות של לחץ אחורי על דרכי נשימה העליונות ועל הלוע, ויש לבדוק את זה. מצד שני, יכול להיות גם כאבים בגרון ותחושת שריפה שקשורים לפיברומיאלגיה, אבל אחרי שאצלך נשלל סיבה אורגנית. בברכה

03/02/2014 | 14:38 | מאת: שירה

תודה ד"ר אלוש לתגובתך המפורטת. אכן אני סובלת גם מברונכיטיס כרוני - לאיזה מומחה עלי לפנות לצורך הבדיקה?

מנהל פורום פיברומיאלגיה