שאלה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

25/06/2013 | 18:42 | מאת: VIU

עם חולשה בכל הגפיים..קשה להרים משקולות של חמש קילו עליית מתח שעליתי בכיף בעבר אחרי 10 עליות מתקשה הכל קשה כזה גם לעלות במדרגות..יותר קל לי לעלות על קצות האצבעות קפיצות בגפיים ישבן גב ולעיתים בעפעפיים... עשיתי 3 בדיקות EMG ו2 EEG כולל מחט אושפזתי במחלקה נוירולוגית.. ולטענתם הכל בגדר הנורמה ותקין ד"ר קליין ממאיר משער כי זה פיברו .לאחרונה ביקרתי אצל אורטופד מומחה שראה את הMRI צוואר שלי אמר שיש לי בלט דיסק בC3-4 ושינויים שחיקתיים עם עמדה קיפוזיט בC3-6 והוא טוען שהעמדה הנ"ל חורגת מהצפוי אצל אדם בגילי(25).הוא טוען שיש לי החזרים ערים יחד עם טרמנר והופמן חיובים אך אין קשר בין הקפיצות שרירים והחולשה שלי לממצאים של הצוואר... מה עושים אחרי כל הבדיקות שעשיתי??מפחד כל הזמן!אני חלש וזה לא אופייני לי..האם קפיצות שרירים כל יום במשך 5 חודש יכול להיות גם לא מסוכן?קיים דבר כזה?? מה לעשות?איני יודע.. :\ משתוקק לתשובתך...

04/07/2013 | 11:16 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, אתה מתלונן על חולשה בגפיים והתכווצויות שרירים, אך בכלל לא על כאבים שבכל זאת הוא המרכיב העיקרי של פיברומיאלגיה... עשית בירור נורולוגי לא מבוטל, אך לא עשית MRI מח. לדעתי, התמונה שאתא מתאר אינה חד משמעית אופיינית לפיברומיאלגיה. אני מציעה לך להשלים MRI מח, וכן לפנות למרפאה נורו-מוסקולארית באיכילוב ובוולפסון- 2 מרפאות מיוחדות וטובות לבעיות מסוג זה, על מנת לשלול לגמרי בעייה נורולוגית. בברכה

04/07/2013 | 12:35 | מאת: Vi

היי דר אני מעריך עד אין סוף את תשובותיך האיכותיות..והנהדרות...עשיתי MRI מוח שיצא תקין...אינני יודע להבדיל בין חולשה לכאב..למשל שאני שוכב במיטה ומחזיק את הטלפון יש תחושה שכאילו כתבתי הרבה והיד כואבת/עייפה...לגביי עליית מדרגות. אני עולה אבל זה קושי מוזר..כאילו התרוצצת כל היום וקשה לך לעלות כי אתה עייף..אני מיואש ועובד עצות הייתי גם אצל דר אבלין יעקב שאמר:בבדיקה קיימת רגישות קלה על נקודות לחיצה אופייניות הקליניקה אינה מצביעה על מחלת פרקים ומתאימה לאבחנה של פיברומיאלגיה(במקום שהוא לחץ רק בכמה מקומות היה לי רגישות..) בקיצור השרירים עייפים כזה...אני יכול לרוץ אבל אני עייף כזה...גב תחתון מורגש לאחר מאמץ והתכופפות..והכי מעניין זה שכל הגוף עם קנאקים!כל הליכה מתיחה של היד הרמה של משהו יש קליקים וזה לא היה נפוץ אצלי ...הגוף והשרירים מתעייפים מהר כזה.... מצטער על החפירה אבל לאחר הפרטים שאמרתי זה מבהיר טיפה את התמונה? תודה!

09/07/2013 | 13:59 | מאת: וי

מנהל פורום פיברומיאלגיה