כאבי פברומלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

06/06/2013 | 08:22 | מאת: ענת

לפני כ4 שנים התחילו לי הכאבים בגב, איבחנו לי פברומלגיה ניסיתי כבר את כל הכדורים ,אלטרול,אלטרולט,סימבלטה,ליריקה אף כדור לא עוזר לי הרמטולוג הפנה אותי לסיכיאטר שנתן לי פריזמה כדור ליום האם הפריזמה אמורה הקל על הכאבים החזקים והעמוקים שיש לי בכל הגוף במיוחד מהמותניים ומטה??

09/06/2013 | 08:23 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ענת, פריזמה שייכת למשפחה של תרופות אנטי-דיכאוניות שיכולות לעזור בטיפול של פיברומיאלגיה, במיוחד אם יש גם דיכאון וחרדה. בכל מקרה, טיפול תרופתי אינו מספיק כדי לטפל בפיברומיאלגיה, ויש חשיבות רבה להתמקד גם בטיפולים לא תרופתיים כגון פעילות גופנית מתונה וסדירה, טיפול בהידרוטרפיה, CBT, יוגה ועוד... בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה