סובלת מאוד מפיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

12/09/2012 | 23:54 | מאת: אנה דנשין

שלום ד''ר ואלרי, אני בת 52 לפני שנה נפטרה אמי ביסורים קשים כשאני הייתי איתה עד הרגע האחרון. אני כל חיי סובלת מדכאון שמלווה בחרדות ובבעיות במערכת הושט והקיבה. במהלך החודשים שהייתי עם אמי המונשמת ועם פגיעה מוחית ימים ולילות בבית חולים הרגשתי שהופיעו אצלי כאבים באזור של חיבור האגודל לכף היד. כביכול בשריר עצמו, לא ייחסתי לכך תשומת יתר לאחר מוות אמי הייתי בסטרס ענק למרות שכל משפחתי האהובה הייתה איתי (בעלי, אבי, משפחתה של הבת עם שני הנכדים וחתן). חודש לאחר המוות אני נסיתי להתאבד ונטלתי בסביבות 60 כדורים שהיו לי בבית מכל הסוגים : נוגדי כאבים, נוגדי דלקות, אנטי דיכאוניות וכו'. אבל כצרוף מקרים הבת הגיע אלי לקחת משהוא ומצא אותי במצב מורעל. לקחו אותי למיון ביצעו ניקוי ע''י פחם ורצו לאשפץ אותי במחלקה הפסיכיאטרית. לאחר השיחה עם הפסיכיאטר יחד עם בתי החליטו לשחרר אותי. אומנם לאחר מכן הכל התחיל, בהתחלה התחילו לכאוב הברכיים, עשו לי צילום ואמרו שכל הסחוס נשחק , אבל הגיל עדיין לא מתאים לביצוע הניתוח. לאחר הבקכיים זה לאט , לאט התחיל להתפשט על כל הגוף. כאבים עזים ב: חזה, כל הגב, כל האגן, רגליים, ידיים, הראש עם לחץ על העיניים כאילו דוחפים אותם קדימה (החוצה). עברתי את כל הרופאים האורטופדים והראומטולוגים בקופה (לאומית). לא מצאו כלום. הייתי אצל מומחה באיכילוב אשר שלח אותי למלא בדיקות דם שכולם נעשות בכל י בתי חולים, הכל תקין. שלח אותי לMRI עמוד השדרה וסקרוליטיס. נמצאו שינויים בסקרוליטייס אומנם לא נמצא מצב דלקתי. אחרי כל הבדיקות, הוא אמר שעש לי פיברומיאלגיה ושאין מה לעשות עם זה כי אין טיפול לזה. אני ממש מתמוטטת, ניסו לטפל בי ב: סימבלטה, ליריקה, אלטרולט, אביטרן, טרמדקס. מדבקות עם סטרואידים, פרקוצאט... שום דבר לא עוזר. נסיתי פיזיוטרפיה והידרותרפיה עוד יותר מחמיר את הכאבים. נסעתי למרפאת כאב באיכילוב ללא שום תועלת, אמרו לי שם שהם לא מטפלים בזה. אני פשוט חסרת אונים, אני לא יודעת כבר למי לפנות. מצאתי באינטרנט שיש תרופה שהיא לא מאושרת בארץ LDN מחנון נמוך של נוטרקסיל עוזר בהפגת כאבים. האים את מכירה על זה משהוא? אני לא יודעת מה לעשות, אני פשוט כבר לא שורדת את הכאבים האלה!!! בבקשה, תעזרי לי אולי את יודעת מה עוד יכול להקל את הכאב. תודה מראש, אנה האימייל שלי [email protected] והנייד 052-5999574

21/09/2012 | 09:38 | מאת: מעיין

בוקר טוב ושבת שלום. ליבי איתך אני סובלת בדיוק כמוך,מריחוף,חוסר ריכוז,כאבים בכול הגוף,צלעות,ראש,עיניים,חזה,גב,שכמות,ועוד....פירפורים בקיבה,טשטוש ראייה,מעיים רגיזות,דפקים מהירים,ועוד.... זה קרה לי אחרי שאיבדתי את אימי ,אחי,ואחותי.אני רוצה לחזק אותך,ולנסות לתת לך גב לסיבלך,גם אני מחפשת פיתרון.אני נגד תרופות כך שאף פעם לא ניסיתי.פשוט שמעתי שיש מרפא בדיקור סיני שעוזר.אולייי ננסה מה יש לנו כבר להפסיד עים איכות חיים כזאת.שתהיה לך אחלה שנה,ואמן שהכול יחלוף כחלום רע.

08/10/2012 | 21:15 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אנה התרופה LDN אכן הראתה יעילות בטיפול של חולי פיברומיאלגיה אך נוסתה במספר קטן מאד של חולים ,ובצורה לא מבוקרת. לכן נדרשים מחקרים גדולים יותר על מנת לברר את יעילותה, ואינה מאושרת לטיפול בפיברומיאלגיה בשום מדינה בעולם. במקרה שלך, יש לנסות טיפול משולב בפעילות גופנית סדירה ומתונה, הידרוטרפיה, ויש לשקול טיפול פסיכולוגי/פסיכאטרי על מנת לטפל בהיבט הדיכאוני ובטראומה שעברת. בברכה

04/04/2013 | 11:39 | מאת: אירית שטיינמץ

אובחנתי כחולה בדלקת פרקים כרונית עם שחפת לשעבר.טופלתי בכלול תרופות וסטרואידים כולל מבטרה אבל לא היתה הקלה בכאבים להיפך החמרה ושקיעת הדם עלתה לערכים יותר גבוהים למרות הטיפול. דרך הרב פירר הגעתי לדר יאיר מולד שאבחנות היא יותר לכיוון פיבומיאלגיה ושאלתי אם זה נכון כיצד אפשר לעזור לי ומהי המחלה הזו? הרופא לא שולל לגמרי את דלקת הפרקים וחושב גם שיתכן שהשחפת התפרצה שוב. אני צריכה לעבור מס צילומים סוהר של ידיים כפות רגליים וברכיים ולפי התוצאות יחליטו על המשך טיפול. אשמח לתגובה. בברכה אירית שטיינמץ.

מנהל פורום פיברומיאלגיה