השארות שנה נוספת בגן חובה- זקוקה לעזרה

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

07/11/2010 | 13:24 | מאת: רונית

צהריים טובים, בני בן 5 וחודשיים, נמצא בגן חובה. הגננת הבחינה שבני כותב/ מצייר וכו' מאוד חלש (כלומר לא מפעיל מספיק לחץ) ונתנה לי כל מיני אפשרויות לתרגול בבית ובנוסף ציינה שייתכן שיהיה צריך להישאר עוד שנה בגן (ולא לעלות לכיתה א'- כי יהיה לו קשה להעתיק מהלוח/ להכין שעורים ועוד). אציין שאחיזת העיפרון/ צבע של בני תקינה וכמו כן מבחינה לימודית- קוגנטיבית אינו מתקשה כלל. דבר נוסף הילד נמצא בחוג שחייה. שאלותי: 1) האם הגננת / פסיכולוגית הילדים אשר בודקת מוכנות לכיתה א' יכולה להחליט שאכן ישאר עוד שנה בניגוד להחלטת ההורים (כלומר האם הן הקובעות או ההורים?) 2) במידה וההורים מחליטים בניגוד לדעת הגננת/ פסיכולוגית האם יש צורך באבחון מסוים? 3) האם יש מקום ללכת למכון להתפתחות הילד על מנת לדרוש ריפוי בעיסוק? תודה רבה ושבוע טוב

שלום רב, אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא הילדים שלכם שיפנה אתכם להתייעצות במכון להתפתחות הילד הקרוב למקום מגורייך. אני מאמינה ששם תוכלי לקבל תשובות לגבי אבחון, דרכי טיפול (אולי ריפוי בעיסוק), וגם תוכלי להתייעץ לגבי המלצה לשליחת בנך לכיתה א'. אני גם מציעה שתרגישי נוח לשתף את הגננת בהתלבטויותיך - את האם ואת מחליטה בסופו של דבר. בהצלחה.

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי