חרדת מבחנים?

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

19/04/2010 | 15:50 | מאת: שיר

שלום,שאלתי היא כזאת:אני בת 19 ואני חיילת.התפקיד אותו אני עושה אילץ אותי לעבור קורס של חודש וגם אחרי שנכנסתי לתפקיד נתבקשתי ללמוד חומר עיוני.תקופות הלימוד זכורות לי כתקופות מאוד מלחיצות והייתי בהן מאוד חסרת מנוח.בתור תלמידה בבית הספר הציונים שלי היו סבירים(ממוצע של 80-85)ואני זוכרת שתמיד הייתי לומדת טוב לפני המבחנים,מרגישה בטוחה וברגע שהייתי ניגשת אל המבחן הייתי נכנסת למין לחץ כזה שדי פגם בציונים שלי.האם יכול להיות שיש לי חרדת מבחנים? תוכלו להסביר לי בבקשה מה זה חרדת מבחנים וממה זה נובע? ואם כן איך אפשר לטפל בזה? אני מעוניינת ללמוד מיד אחרי הצבא כי סך הכל אני אוהבת ללמוד אבל עניין המבחנים מאוד מלחיץ אותי...

שיר שלום, כל הכבוד על המודעות טרם הכניסה ללימודים. לחץ בלימודים ברמה מתונה מסייע בדרך כלל להגיע לביצועים טובים, אלא שכשיש לחץ בחינות, הלחץ הנחווה מגיע לרמה הפוגעת בתפקוד בעת הלימוד לבחינה או בזמן הבחינה, ממש כפי שתארת. קראי על לחץ בחינות ברשת. באתר זה - http://www.doctors.co.il/ar/5240/קשיים+בתפקוד+אקדמי. במעבר מהתיכון ללימודים גבוהים רף הדרישות עולה ובהתאם תחושות הלחץ עולות וההתמודדות קשה יותר. לכן, במידה ואת מתמודדת עם לחץ כרגע סביב הלימודים בצבא, כדאי וחשוב להקדים תרופה למכה ולטפל בבעיה מיד, כאשר הלחץ נוכח. תוכלי לקרוא על דרכים להתמודדות עם לחץ, אך לשם טיפול יעיל בבעיה גשי למטפל מומחה בתחום (פסיכולוג/ית). בהצלחה!!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי