חוסר ריכוז ועייפות

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

03/12/2009 | 20:30 | מאת: מיה

שלום, אני סטודנטית שנה שניה השנה יש לי הרבה עומס יחסית בערכת שעות ורוב השיעורים שלי רצופים עד אחרבע כמעט כל יום, כבר אחרי השיעור הראשון אני מרגישה עייפות וצורך עז לישון(ללא קשר לאם ישנתי טוב או לא באותו לילה) ולא מצליחה להתרכז יותר אחרי שעבר חצי שיעור. האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להרגיש יותר ערנית. תודה על עזרתך :) מיה

מיה יקרה, ראשית יש לבדוק האם ישנה סיבה רפואית לעייפותך(להתייעץ עם רופא המשפחה, לעשות בדיקת ראייה). בתור התחלה דאגי לאכול ארוחת בוקר ולשמור על תזונה מאוזנת במהלך היום. במידה ומדובר בסיבה פסיכולוגית, האם את מכירה את תופעת העייפות אצלך גם מהשנה הראשונה? מהתיכון? ממסגרות לימודים קודמות? יתכן שהעייפות נובעת מתחושת עומס בלימודייך (הנובעת גם מעומס אמיתי, כמובן), ונוצרת כבר מהמחשבה בתחילת היום ("איך אני אעבור את היום / השבוע הזה..."), כתגובה פיזית לחוסר עניין או למצב מלחיץ או לא נעים שאינך רוצה להתמודד איתו. חשוב לזהות זאת, ולעקוב אחר המחשבות המלוות את העייפות בבוקר. לאחר זיהוי המחשבות האופייניות, בדקי כמה זמן את נותרת עייפה והאם המחשבות משתנות. אין טעם לנסות ולהילחם בעייפות: גם להיות ערנית בחצי שיעור זה משהו. רשמי לעצמך ראשי פרקים ומשפטי מפתח שיעזרו לך לעקוב אחר השיעור, והשלימי את השאר מאוחר יותר. כל אלה עשויים לסייע להפחית את הלחץ המוביל לעייפות ולהעבירה. עדכני אותי אם הצלחת...

15/12/2009 | 21:29 | מאת: מיה

שוב שלום, אחרי שקראתי את התגובה שלך שמתי לב באמת שאני מלחיצה את עצמי רוב הזמן לבד...לא רק שבאמת יש לי עומס גם כל פעם שאני עושה איזה עבודה או לומדת למבחן בקורס מסויים אני מוצאת את עצמי חושבת על כל שאר הקורסים שיש לי ועל העבודות והמבחנים וכו'..וזה גוזל לי המון מזמן הלימוד עצמו...וזה גם מתיש אותי נפשית ופיזית כי אז העבודות פשוט נמשכות עד שעות הלילה הקטנות וכך גם חוסר השינה...איך אני נפטרת מזה??? המון תודות על עזרתך מיה

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי