אינו רוצה להיכנס לכיתה

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

15/09/2013 | 19:01 | מאת: אתי

שלום בני,אלון, יליד ספטמבר עלה השנה לכיתה א'. מאז הגן אין לו התלהבות לעלות לכיתה א' בטענה שזה משעמם ולא כיף. לאלון שלושה אחים נוספים. אחות בכורה בכיתה ח', אח בכיתה ג' באותו בית הספר, ואחות בת שנה וחצי. בשבוע הראשון ללימודים אלון נכנס לכיתה אך לאחר מכן הוא מסרב בתוקף לעזוב אותי, צועק בוכה ואף מסרב לרדת מהאוטו. לאחר שכנועים, כעס ותיסכול הילד יורד והולך למזכירות בית הספר אך אינו נכנס לשיעורים בכיתה.במשך כל היום הוא נשאר במתחם המזכירות למרות ניסיונות השכנוע של כל נשות החינוך מסביב. מה עושים????

אתי שלום, חסר לי רקע על אלון- איך התמודד עד כה במעברים, איך הסתדר בגן והאם יתכן שמתמודד עם קושי רגשי כלשהו בשנה האחרונה? כמו כן, האם יתכן כי אינו בשל רגשית / לימודית להתחיל כיתה א ? האם התלבטתם אם להשאירו שנה נוספת בגן? מה הציעה הגננת? מה מציעה המורה ויועצת בית הספר? במידה וכולכם תמימי דעים שהוא בשל לכיתה א ואין כל קושי רגשי נראה לעין, יתכן וזו תקופה והיא תעבור, ואפשר קצת להניח לו, ולראות מה קורה ברגע שתתחיל שגרה אחרי החגים. במידה והמצב לא משתפר, מציעה לפנות לאיש מקצוע - פסיכולוג ילדים - שיפגש איתו. לרוב דרך משחק / ציור ושיחות טיפוליות אותם עושה הפסיכולוג/ית - אפשר להבין מה הקושי ולטפל בו. בהצלחה.

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי