כשלון בבחינות

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

04/03/2013 | 18:32 | מאת: ארנה

בני בן 16, לומד בכיתה י"א, עבר איבחון ויש לו בעית קשב וריכוז. יחד עם זאת הוא מתמודד ולומד. הבעיה היא במבחנים - הוא לא מצליח והשגיו נמוכים. כתוצאה מכך הוא מאוד מתוסכל ומסרב לגשת למבחנים. מה עושים? למי פונים? האם יש אפשרויות אחרות במסגרות החינוך לתת ציונים/הערכות שלא במבחנים??

ארנה שלום, ראשית כדאי לפנות ליועצת בית הספר לשמוע מה היו המלצות האבחון, האם מגיעות לו הקלות והתאמות בלימודים? האם הומלץ על טיפול תרופתי בריטלין? עד כמה ההמלצות יושמו? כך, בשל הקשיים שלו יתכן כי המאמצים הרבים שהוא עושה לא מצליחים לבוא לידי ביטוי דווקא במקומות הקשים יותר- המבחנים, מה שיכול ליצור תיסכול רב יותר ולחץ, בנוסף על הקשיים הקיימים. בהמשך לכך, רצוי לבדוק האם בנך פיתח חרדה או לחץ סביב ביצועים בבחינות , לשם כך כדאי לפות שוב ליועצת ולצוות בית הספר. במידה וכך, עם ובלי קשר להפרעת הקשב, ניתן לטפל בכך באמצעות טיפול פסיכולוגי ממוקד של כמה פגישות. בהצלחה

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי