דחיינות

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

16/10/2012 | 12:48 | מאת: סטודנטית

שלום, אני בת 20 ,סטודנטית שמתחילה שנה ג' הנדסה באוניברסיטה. השנה האחרונה הייתה נוראית בשבילי בתואר, בתיכון הייתי תלמידה מצטיינת, ואת השנה הראשונה בתואר סיימתי עם ממוצע גבוה , כל האנשים שמסביבי מכירים אותי כבחורה חכמה. אפילו ההורים הופתעו כשהתחלתי לספר להם על קשיים בלימודים. בשנה השנייה נכשלתי במספר קורסים בסמסטר הראשון, וזו אולי הפעם הראשונה בחיים שאני ממש מרגישה כישלון כזה גדול, זה עירער לי את הביטחון ביכולות שלי וגרם לי לסוג של חרדת בחינות ודחיינות גדולה לפני בחינות בגלל הפחד מכישלון. לא מזמן עברתי משבר, הדחיינות והפחד גרמו לי כמעט להפסיק את התואר לאחר שנתיים קשות, ועם קצת עידוד החלטתי להמשיך. אבל עדיין קיים בי פחד להתחיל את שנת הלימודים ושוב להיכשל כמו בשנה שעברה.. ועולות מחשבות שאולי אני לא מתאימה ללימודים תובעניים של הנדסה.. בנוסף שאני גרה דיי רחוק מהאוניברסיטה ואני נאלצת ללמוד לבד רוב הזמן.. יש לזה פתרון ? אם כן מה צריך לעשות ולמי לפנות?

סטודנית יקרה, מתנצלת על האיחור בתשובה. את מתארת מצב שקורה לא מעט בו אצל תלמידים שהיו תמיד מצטיינים מתפתח לחץ בחינות ודחיינות עם הכישלונות הראשונים בציונים בלימודים גבוהים, לעיתים קרובות במקצועות תובעניים במיוחד כגון הנדסה או רפואה. נשמע שהקושי להתמודד עם המצב החדש והלא מוכר נובע בין השאר משום שדווקא הלימודים היו תמיד עבורך מקור לגאווה והצלחה, ופתאום מאכזבים. עם ובלי קשר נשמע לי שעברת טלטלה קשה בשנתיים האחרונות שהחלישה אותך אף יותר ולא פלא שאת מפחדת וחוששת מהבאות. אני מציעה להתחיל טיפול (את זה לא כדאי לדחות) שיוכל לעזור לך להבין את המשמעויות של המשבר שעברת ולמצוא את הכוחות, להתחזק לקראת הבאות. לא כדאי לדחות טיפול כדי לא להיכנס לסחרור של חרדה ולחץ מהלימודים שהתחילו. תוכלי לפנות לקופת החולים שלך או באופן פרטי. מוזמנת להתייעץ, בהצלחה!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי