בעיות ריכוז?

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

26/10/2009 | 11:48 | מאת: נועה

בת 26 באוניברסיטה מאוד קשה לי להתרכז בשיעורים ובהרצאות, תמיד כותבת מה שנאמר אך לא מצליחה לקלוט דבר. לאחר מכן כשאני יושבת לבד ובשקט עם החומר אני מצליחה להתרכז בצורה טובה קצת יותר. מה ניתן לעשות?

שלום נועה, המצב אותו את מתארת אינו מעיד בהכרח על קיומה של הפרעת קשב וריכוז, אך אם את סובלת מקשיי ריכוז במצבים נוספים ייתכן וכדאי לשקול אבחון, אותו תוכלי לעבור אצל איש מקצוע במוסד בו את לומדת. קשיי ריכוז, ובמיוחד בכיתה הומה, הם נחלת רבים מהסטודנטים. במידה וקיימות הפרעות בכיתה נסי לשבת בשורה הראשונה או קרוב למרצה, רחוק ככל האפשר מהסחות דעת והפרעות פוטנציאליות. שנית, יתכן ודווקא המאמץ לרשום כל מילה מקשה על הבנת תכני השיעור, ורצף ההרצאה ומשמעותו אובדים ב"מרדף" אחר המרצה. אולי תוכלי להרפות.... לרשום רק ראשי פרקים, משפטי מפתח והערות חשובות, ולאחר השיעור להשלים מסטודנט אחר ומספרי הלימוד את חומר השיעור המלא. לכתוב בהרצאה, ללמוד, להבין, לשאול שאלות...כולן מיומנויות שניתן לשכללן. כדאי לך למצוא את הדרך המתאימה לך ביותר, כזו שתמצה את יכולותיך באופן מיטבי ועדיין תשמר יכולת להתעניין ואפילו ליהנות מחומר השיעור. אפשרות נוספת היא כי את סובלת מלחץ או חרדה המתעוררים מתוך השוואה לסטודנטים אחרים בכיתה, כחלק מקושי טבעי להסתגל ללימודים באוניברסיטה, דבר הקיים אצל סטודנטים, בעיקר בשנה הראשונה ללימודים באוניברסיטה או בכניסה למסגרת חדשה כלשהי. אשמח לעדכון בהמשך על ניסיונות ההתמודדות שלך ועל תוצאותיהם.

26/10/2009 | 22:17 | מאת: שמרת

שלום גם לי הייתה בתואר את אותה הבעייה בדיוק. וכמו כן היה לי קשה להתרכזבלימוד לבחינות פשוט לקח לי הרבה הרבה יותר זמן לקרוא את החומר. אולי זה ירגיע אותך - סיימתי בהצטיינות שני תארים ללא כל טיפול. ייתכן ואם הייתי מטפלת בזמן גם הייתי נהניית מהם.... בהצלחה לך בלימודים ובכל אשר תפני שמרת

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי