מי אמור לאבחן

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

10/06/2012 | 20:23 | מאת: שירי

שלום רב בני הוא ילד בן 9, מזה זמן מה שאני רואה שקשה לו לעמוד במטלות בית הספר. הוא חוזר ומבטיח שלא היו שעורים, לא כתבו על הלוח, וכו' בעוד שבפועל הוא מפספס מטלות רבות. נראה שהוא נתון בלחץ רב, לא מצליח לזכור על מה קרא מיד בתום קריאת טקסט ולאחרונה גם לחזור על משפט שאמרתי. מאחר ויש לי שני בנים מאותגרי למידה וגם אני מאותגרת למידה פניתי למאבחנת שציינה שעל פי מה שהיא רואה לא מדובר בלקות למידה אלא במשהו נפשי. האם ישנם רופאים עם התמחות מיוחדת לסוג בעיות כגון אילה?

שירי יקרה, קשיים בתפקוד לימודי יכולים לנבוע מסיבות רבות הכוללות לקות למידה, הפרעת קשב, אסטרטגיות למידה חסרות, קשיים רגשיים ועוד. ברוב המקרים ישנו שילוב של יותר מאחד מאלה. ראשית אני ממליצה לפנות ליועצת בית הספר בכדי לקבל ממנה תמונה רחבה יותר על תפקודו הלימודי והחברתי של בנך. את מדווחת על כך שבנך נתון בלחץ רב, לא אומר לך את כל האמת בכל הנוגע למטלותיו ומתקשה לזכור ולהתרכז בחומר שקורא, ונשמע שהוא אכן נתון ללחץ וחרדה. לכן בהמשך לשיחה עם היועצת אני ממליצה לפנות לפסיכולוג/ית המטפל/ת בילדים. יתכן שגם טיפול בהבעה דוגמת טיפול באמנות יוכל להתאים לגיל 9. בדקי בקופת החולים שלך אילו סוגי טיפול מגיעים לך. בהצלחה!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי