ירידה משמעותית בלימודים

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

20/05/2012 | 06:04 | מאת: רוני

שלום, בני בן ה 17 אובחן לפני כ שנה כסובל מדכאון. זאת לאחר שהפסיק ללמוד והסתגר בבית. הוא קיבל כדורים נגד דכאון. מאז המצב שלו השתפר . הוא חזר ללמוד והצליח מאוד תקופה ראשונה. אך מאז הוא החליט מרצונו להפסיק את הכדורים, הוא גם החליט שהוא לא אוכל בשר או דגים. הוא עדיין ממשיך ללמוד, אבל ההשגים שלו התדרדרו מאוד. אבל עם לימודים יש לו ממש ירידה - נראה לי הוא מאוד נלחץ כשמגיע המבחן ולא מצליח לעשות את המבחנים. בפעמים אחרונות הוא אף לא הסכים לקום בבוקר למבחן בטענה שהוא גם כך ייכשל. אנו מנסים ללחוץ עליו שייקח שיעורים פרטיים במתמטיקה, אך הוא לא מוכן ואנו לא מבינים למה. יש להוסיף שכילד הוא היה תלמיד מצטיין, עד שהתחילו אצלו הבעיות. מה לעשות ?

רוני יקרה, ראשית אני מתנצלת על האיחור בתגובה. משברים רגשיים נפוצים מאוד בגיל ההתבגרות, ומתבטאים לרוב גם במסגרת בית הספר והלימודים, כמובן. בנך חווה משבר דיכאוני וטופל תרופתית בהצלחה. כתוצאה, לקח אחריות על לימודיו והצליח, ובחר בחירות משמעותיות נוספות עבורו (לא לאכול בשר ודגים). לקיחת אחריות זו הינה סימן טוב לכוחות שמצא בעצמו. עם זאת מאז שהפסיק עם התרופות המצב התדרדר, ואת מתארת כי כרגע הסימן העיקרי הוא לחץ ממבחנים. אני מאמינה כי כיום האחריות הלימודית שלקח על עצמו מכבידה עליו ולכן לא כדאי ללחוץ עליו לקחת שיעורים פרטיים, העשויים להתפרש כלחץ נוסף להישגים. קשה להפריד את מצבו הלימודי מהמשבר שחווה ומהפסקת הטיפול התרופתי, ולא יהיה זה נכון לטפל נקודתית רק בקושי הלימודי. אני ממליצה לגשת שוב לפסיכיאטר / רופא המשפחה שהתאים לו את הטיפול התרופתי לשם מעקב מסודר, ולהוסיף לכך טיפול פסיכולוגי שיאפשר לבנך מקום משלו לעבד את החרדות והקשיים שלו ולהתחזק, ויוכל גם לטפל בלחץ הלימודי שלו.בהצלחה.

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי