חוסר ריכוז והשקעה לזמן ממושך

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

18/11/2009 | 18:50 | מאת: רועי

שלום רב, אני סטודנט שלומד ראיית חשבון ב"שנת השלמה"-שנה מאסיבית וקשה שבה מכינים אותנו ל2 מבחני לשכת רואה חשבון הסופיות. למבחנים בחשבונאות צריך ללמוד חודש ימים לפחות וכל יום במשך 8עד 10 שעות ביום. לי יש בעיה שאיני יכול לשבת כמות זו של שעות ביום כי אני לא מרוכז ולומד מקסימום 4\5 שעות ביום. רציתי לדעת אם זה יעזור שאני יקח כדורי ריטלין?

שלום רב, מבחני הלשכה ידועים בעומס חומר הלימוד שלהם, ואכן דורשים למידה מאסיבית, ומעלים לחץ ומתח (למידה של 8,10 שעות ביום זה המון!). ריטלין הוא תרופה הניתנת לאחר אבחון בידי איש מקצוע לאנשים הזקוקים לה. יש סטודנטים שאינם זקוקים לריטלין אך משתמשים בו, ללא מרשם, כסם ממריץ לצורך לימודיהם, אך אין הבדל בין שימוש כזה לשימוש בסמים ממריצים אחרים. מה שיכול להעלות את זמן הלמידה שלך בצורה ניכרת, גם ללא שימוש בריטלין, הוא ארגון וניהול נכון יותר של זמן למידה. נסה "ללמוד את עצמך" - כמה זמן אתה יכול לשבת מרוכז ברצף (שעה? שעה וחצי?), קבע בכל יום פרקי זמן למידה שכל אחד מהם הוא 80% מזמן זה, ולאחריו הפסקה: עד לחמש שעות נטו. הרעיון הוא לא להתיש את עצמך. השלב הבא הוא לחלק את יום הלמידה שלך – התחל ללמוד מוקדם, למד 4,5 שעות, פנה לעצמך שעתיים-שלוש למנוחה ועיסוקים אחרים בצהרים, ואז חזור ללמידה של 3,4 שעות נוספות, הפעם בקבוצה או עם חבר ללימודים. תגמל עצמך בסוף כל יום שבו השגת את היעדים שקבעת. יתכן ובלמידה יעילה יותר תוכל ללמוד ב5 שעות מה שאחרים לומדים ב8-10 שעות....

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי