איך אפשר לדעת אם מדובר בהפרעת קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

10/08/2011 | 17:54 | מאת: סטודנטית 26

שלום אני סטודנטית למשפטים כבר שנה 3. אני נתקלת בבעיה שאומנם הייתה לי גם בתיכון אך לא יחסת לכך חשיבות. לפני מבחנים אני לוקחת כמה ימים חופש מהעבודה - ומוצאת את עצמי בבזבוז זמן - לא לומדת כלום אפילו לא פותחת ספר. יש לי רצון להצליח ואני רוצה להצליח ולקבל ציונים טובים. אבל משהו מונע מבעדי לגשת לחומר ולהתחיל לקרוא, לדנן וללמוד. עד עכשיו נגשתי למבחנים על בסיס זיכרון בלבד, אבל השנה נעדרתי רבות ופשוט נכשלתי בכל המבחנים כי ניגשתי בלי ללמוד. האם מדובר בהפרעת קשב וריכוז, או הפרעה אחרת ומה התשובה לבעיה.

סטודנטית יקרה, את מתארת קושי להתחיל לשבת וללמוד, ולא סיפרת על קושי להתרכז בשיעורים / הרצאות וכד', כך שנראה שאת סובלת מדחיינות. דחיינות יכולה לעורר או להגביר הפרעות של קשב וריכוז אך היא מאופיינת בקשיים נוספים (לשם קבלת אבחנה יש לעשות איבחון דידקטי). מצ"ב 2 מאמרים מהאתר שאולי יכולים לעזור, וגם לתת רעיונות לפתרונות. http://www.doctors.co.il/ar/9070/%D7%90%D7%9C+%D7%AA%D7%97%D7%9B%D7%95+%D7%9C%D7%9E%D7%97%D7%A8+-+%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C+%D7%91%D7%93%D7%97%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA http://health.walla.co.il/?w=/5017/1759423 כמובן שאפשר גם להגיע לטיפול ממוקד בתחום, מוזמנת להתייעץ אתי לגבי טיפול כזה, דרך קופת חולים או פרטי. בברכה.

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי