לחץץץץ

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

20/07/2011 | 18:13 | מאת: דודו

היי אני סטודנט שנה ראשונה באוניברסיטה הפתוחה הסמסטר הראשון עבר לא רע בכלל(הציונים שלי היו טובים) כרגע אני נמצא בתקופת מבחנים(סמסטר שני) ונלחץ מאוד מהם את המבחן הראשון אולי עברתי על הקשקש (60 בלחץ) ביום חמישי יש לי מבחן נוסף ואני לחוץ מאוד לקראתו בתקופה האחרונה אני כל הזמן חושב על מעבר מהמכללה על מבחנים חוזרים וכל מה שקשור בכישלון במבחן ובלימודים כמו כן אני אומנם לא תלמיד מבריק אבל לא רגיל לקבל ציונים נמוכים למרות שכבר נכשלתי בתיכון בכמה מבחנים(לא בבגרויות) מה אפשר לעשות??

הי דודו, אתה מתאר מבצ בו יכולותיך טובות אך מסיבות מסוימות התפתח לחץ בחינות אשר החמיר לאחרונה אף יותר ועלול לפגוע בביצועיך. לחץ או חרדה כפי שאתה מתאר (מחשבות חוזרות ומטרידות בנושא, תחושת לחץ ומחנק סביב בחינות, הרגשה של לחץ וחרדה מכישלון, קושי בלמידה בשל כך ועוד) עשויים להביא לאפקט של "כדור שלג" ולכן חשוב לזהות אותן ולטפל בהן בזמן. תוכל להיעזר במאמר שפורסם באתר בנושא זה (ובנואים נוספים קשורים) - http://www.doctors.co.il/ar/5240/%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%9D+%D7%91%D7%AA%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%93+%D7%90%D7%A7%D7%93%D7%9E%D7%99. אפשר לטפל בבעיה באמצעות טיפול מקצועי ממוקד של כ 8-10 פגישות, אם אתה זקוק לייעוץ בבחירת מטפל / טיפול, פנה אלי ישירות [email protected]. בהצלחה!

22/07/2011 | 16:53 | מאת: דודו

תודה רבה על התשובה הבעיות בלימודים משפיעות על התאבון שלי השאלה האם זה גם עובר מעצמו או שחייבים לטפל בזה דחוף (לא ממש בא לי ללכת ליועצים)

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי