בחינה הפסיכומטרית

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

13/05/2011 | 10:41 | מאת: [=

שלום גילי, אני בת 19 וכרגע אני לומדת לבחינה הפסיכומטרית.. רציתי להתייעץ איתך בקשר ללחץ ולאיבוד ריכוז בו אני נמצאת בזמן בחינה.. בשנים שהייתי בכיתות י'-י"ב במהלך המתכונות/בגרויות הייתי נכנסת ללחץ וכל מה שלמדתי לקראת הבחינה הייתי מקבלת בלק אאוט ושוכחת את הכל.. למרות שהייתי לומדת הרבה ויודעת את רוב החומר מה שאחרי הבחינה הייתי מאוד מתוסכלת.. מה גם שאני מאבדת את הריכוז מהר מאוד במשך השנים בבית ספר הייתי מנסה להרגיע את עצמי, הייתי מקפידה להגיע לבחינה אחרי שאכלתי, ואחרי שישנתי מספיק שעות .. אבל שום דבר לא היה עוזר וככה נפלתי ברוב הבגרויות ... כעת שנה אחרי התיכון התחלתי ללמוד לפסיכומטרי ובבחינות בכיתה שוב אני נתקלת במקרה הזה, בשיעורים אני יודעת את החומר וגם בבית.. וכאשר אני מגיעה לבחינה אני ננכסת ללחץ ומאבדת את הריכוז מהר מאוד ... עכשיו זה ממש מפריע לי כי הבחינה הזאת ממש חשובה לי מה אפשר לעשות ? המורה המליץ לי להתייעץ עם רופא משפחה..מה הוא יכול לעשות? (לא יודעת אם זה קשור אבל יש לי אח קטן עם בעיות קשב וריכוז..) תודה רבה ! (:

שלום רב, את מתארת מצב בו את סובלת מלחץ בחינות הבא לידי ביטוי בבחינה עצמה. לחץ בחינות עשוי לפגוע מאוד בביצועים ובהישגים, מתבטא בציונים נמוכים מהפוטנציאל שלך, ואינו מעיד על יכולותיך האמיתיות. תופעת ה"בלק אאוט" היא סימפטום ידוע של לחץ, ונראה שמלווה אותך כבר כמה שנים, ואף פגע בבגרויות שלך. בכדי לא להמשיך ולפגוע בהישיגיך בפסיכומטרי ובכך אולי אף בעתידך הלימודי והמקצועי, אני ממליצה לפנות לייעוץ מקצועי. ניתן לטפל בלחץ בחינות באופן די ממוקד (כ 8-10 פגישות) אצל מטפל/ת המתמצא/ת בתחום. תוכלי לבדוק האם ישנו מי שמטפל בכך דרך קופת החולים שלך, או באופן פרטי. אם את זקוקה לייעוץ במציאת מטפל כתבי לי [email protected]. בהצלחה!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי