קושי בהצלחה במבחנים

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

27/03/2011 | 13:04 | מאת: אריק

שלום רב, חברה שלי בת 22, סטודנטית למנהל עסקים, היא לעולם לא ניגשה לאבחון קשיי למידה. בתקופת המבחנים האחרונה היא למדה המון והשקיעה זמן רב, ידעה את החומר לבחינות בצורה טובה ואף עזרה לחבריה, אך בכל המבחנים קיבלה כ-20 נק' פחות מחבריה שלמדו איתה. בעבודות שהגישה בזמן הסמסטר התופעה הייתה זהה למבחנים, ציון נמוכים משמעותית מחברותיה. עלי לציין כי היא בחורה אינטליגנטית מאוד, בעלת יכולת מילולית גבוהה ובעלת יכולות מדהימות לניתוח סיטואציות ואנשים. על פניו נראה כי יש מגמתיות באי ההצלחה במבחנים, שלא יכולה להיות מוסברת ע"י חוסר למידה מספקת או אי הבנת החומר. חייבים לציין שתופעה זו מוכרת גם אצל אביה ואחותה. בנוסף, זוהי תופעה שהייתה מוכרת בזמן לימודיה בתיכון. אני מאוד מוטרד עבורה, מאחר והיא מגיבה קשה לציונים הנמוכים, בעיקר בהשוואה לחבריה שלהם היא עזרה ללמוד. אשמח לדעת מה ניתן לעשות? תודה רבה, אריק

אריק שלום, קושי כפי שאתה מתאר נובע או מקשיי קשב וריכוז ו/או ליקויי למידה, או מלחץ בחינות. שניהם פוגמים בתוצאות ואינם מאפשרים להביא את היכולות האמיתיות לידי ביטוי. נשע לי שהסיכוי אינו גבוה שסובלת מליקוי למידה כלשהו, משום שהיתה מתקשה מאוד ללמד אחרים במצב כזה, אך בכדי לדעת האם סובלת מלחץ או חרדה הקשורה למבחנים יש לברר כיצד מרגישה בזמן הלמידה, מה קורה לה בזמן בחינה, עד כמה לחוצה וכו'. יפה שאתה דואג כך לחברתך, אני מקווה שהיא תוכל בקרוב לפנות לייעוץ או טיפול בעצמה, חבל על האנרגיות שהיא משקיעה, המצב בהחלט ניתן לטיפול. בהצלחה!

31/03/2011 | 06:48 | מאת: אריק

גילי שלום, תודה רבה על התשובה המהירה והמקצועית. חברתי מדווחת שניא אינה חשה לחץ בזמן הבחינה או בזמן הלמידה. אך לי זכור שלאחר כמעט כל מבחן הוא מתלוננת שאם היה לה עוד קצת זמן היא הייתה מצליחה יותר. לדעתי היא כן לחוצה בזמן בחינה וזה נובע מלחץ עקב חוסר זמן. נוסיף לזה שהיא כל הזמן חוזרת על המנטרה שלה שהיא לא טובה במבחנים שבודקים התמודדות עם זמנים, לדוגמא פסיכומטרי. רציתי לדעת כיצד מתמודדים עם תופעה זו או האם את מאבחנת בעיה אחרת?למי ניתן לפנות לייעוץ מעמיק יותר?יש צורך בביצוע אבחונים מסויימים? תודה רבה, אריק

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי