קשיים רגשיים אצל ילדה שאביה נפטר.

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

12/03/2011 | 20:05 | מאת: עמליה

גילי שלום. אחיינית של בעלי בת ה-8 שאביה נפטר לפני חודש וחצי,מסרבת לעשות שיעורי בית. השיחות של אמא שלה לא עוזרות.מה עושים? מאוד אודה לך על התשובה. שבוע טוב, עמליה

עמליה יקרה, צר לי לשמוע על האובדן שלכם. אין לי ספק שלכולכם לא פשוט, ואני מאמינה שעבור אחייניתו בת ה 8 של בעלך, אשר איבדה את אביה לפני חודש וחצי, קשה מנשוא וכי לתחושתה עולמה קרס. נשמע לי שהסירוב להכין שיעורי הבית הוא ביטוי לכעס על האובדן הטרי שלה, כחלק מתגובה טבעית ובריאה של אבל עמוק וכביטוי לזעם על העולם, תסכול וחוסר אונים. אני לא רואה סיבה לדאגה ללימודיה בשלב זה. חשוב לדאוג לצרכיה הרגשיים ולעטוף אותה בחיבוק גדול ככל שתצטרך, מבלי לשפוט אותה. כמובן, אם בעוד כמה חודשים היא מתחילה לפתח קשיים רגשיים הגוררים גם קשיים חברתיים, תפקודיים ולימודיים,כדאי להתייעץ עם צוות בית הספר ולפנות להתייעצות מקצועית. תחזיקו מעמד ובהצלחה.

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי