הריון לא תקין מס' 4

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

28/01/2013 | 18:32 | מאת: עדן

שלום, אני חדשה כאן, עד עכשיו לא חשבתי שיעזור לי לדבר על זה עם אנשים זרים, אבל אני מרגישה שהיחס החם מדי של המשפחה והחברים מתחיל להעיק, כי הם לא באמת יכולים להבין מה עובר עליי... אני בת 34, נשואה עשר שנים ושנינו מאד רוצים ילדים. כבר קרוב לשש שנים אנחנו מנסים להרות, עברתי שני הריונות מחוץ לרחם, כאשר הראשון ירד לבד ועם השני הגעתי כבר באמבולנס למיון, הכניסו אותי לניתוח והורידו חצוצרה אחת... לאחר מכן היה לי הריון כימי שירד לבד בשלב מוקדם מאד וכרגע אני שוב נמצאת בהריו מחוץ לרחם בבית חולים. הבטא די נמוכה, אבל לא יורדת, יש סיכוי שיעשו לי זריקה בשביל הפלה. האמת, אני לא יודעת אם יש משהו ספציפי שאני רוצה לשאול כאן, פשוט מרגישה שבא לי לפרוץ בבכי ואין לי כבר דמעות לבכות... הרופאים לא רואים שום סיבה מיוחדת להריונות לא תקינים אלו!!! ניסיתי גם לעשות טיפולי פוריות (הזרעות) ואחרי הגעתי לניתוח, מאז ניסינו שוב באופן טבעי והנה עכשיו אני שוב בבית החולים... זה לא שאני לא יכולה להרות, אבל קורה משהו בגוף שלי כל הזמן שלא מאפשר הריון תקין. אני כל כך חסרת אונים ובדיכאון!!! לא הייתי רוצה להגיע לטיפולי IVF, כי ההורמונים עושים לי מאד רע, מצד שני גם הטיפולים לא מבטיחים שלא יקרה שוב הריון מחוץ לרחם. רופאת משפחה הציעה לי כדורים נגד דיכאון, אבל אני לא רוצה להתחיל לקחת אותם, לא רוצה להתרגל לכדורים כאלו, אבל מצד שני מרגישה שאף אחד בעולם לא מבין כמה רע אני מרגישה נפשית!!! האם הזריקה הזו, שאני אמורה לקבל מזיקה לגוף מאד???

שלום לך. ליבי יוצא אלייך על אובדנייך ואכזבותייך הרבות. את כותבת כל כך הרבה דברים כואבים ובסוף שואלת שאלה קטנה על הזריקה וזה מבהיר כמה המצב הזה קשה מנשוא, שיש בו כאב ותהיות קיומיות לצד יומיום שצריך להתמודד איתו. טוב שכתבת. יש כאן הרבה בנות שיכולות להבין במידה רבה את הכאב והתסכול שאת חווה. מילים מנחמות אינן רלוונטיות ואני מקווה שתמצאי כאן לפחות תחושה שיש לך מקום להביא את מה שאת חווה לנשים שמבינות אותך. המשיכי לעדכן. בנוגע לזריקה, רצוי לברר עם רופאים מומחים על ההשפעות שלה. גילי

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי