חסימות עורקים אחרי ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

25/11/2010 | 00:25 | מאת: הרצל

שלום, לפני שנתיים עברתי ניתוח מעקפים. חשתי הרעה אחרי הניתוח- קושי נשימתי. לפני חודשים-מספר עשיתי צינתור שבו התגלה, בין היתר, שעורק אחד חסום לחלוטין, בעוד אחר היה חסום עמעט לחלוטין ונפתח. האם יש סיכוי שהדם ייצר הסתיידות כל כך משמעותית בזמן כל כך קצר (בכל אופן, הרגשתי כך מיד אחרי הניתוח)? מה הכדאיות של ניתוח שני? האם יש סיכוי לתיקון משמעותי? איכות החיים שלי די ירודה מטבע הדברים. אני בן 60, רזה, כולסטרול וסכרת תקינים. מיפוי הלב האחרון לא הראה כי יש פגיעה משמעותית בתפקוד הלב. אודה להתייחסותך, הרצל

להרצל השלומות, חסימת מעקפים אחרי ניתוח מעקפים אינה מתקבלת בברכה, אך מתוארת באחוז קטן של המנותחים.במידה וממצאי הצינטור החדש מראים מקום לניתוח חוזר,אין מניעה לעשותו, ואין זה מצופה בהכרח שהניתוח יכשל שוב.רצוי אבל להתייעץ עם קרדיולוג טוב ומנתח מאוד מיומן. בברכה, ותרגיש טוב, פרופסור סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח