ניתוח תיקון מסטם מיטאלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

20/11/2010 | 16:43 | מאת: בהירה

לפר" סמולנסקי שלום . לפני כ-3 חודשים התגלה אצל בעלי דליפה קשה במסטם המיטאלי, בצינטור דרך הושט התגלה שרצועה במסתם קרועה שמונעת מהמסטם להיסגר וכתוצאה יש דליפה קשה מחדר שמאל לעליה השמאלית. בהיתיעצות עם הרופא המבצע הרופא המליץ לא למהר להכנס לניתוח מכיוון שהחולה מרגיש באופן כללי טוב וללא קוצר נשימה. בעלי בן 60, משקל 102 ק"ג ועובד במשרה מלאה. שאלתי: מה הסיכונים בדחיית הניתוח ועד כמה זמן? וכן האם אפשר וכדי להתנתח בשיטת החתך המינימלי ולא בניתוח לב פתוח? בתודה מראש

לבהירה השלומות, להחלטה מתי לנתח אדם שיש לו אי ספיקה מטרלית שעל פניו אינו סובל ממנה יש פנים לכאן ולכאן.ההתפתחות של הבעייה במסתם בד"כ הדרגתית, וקשה להחליט מתי בדיוק לעצור את ההמתנה הסבלנית, שכן אין שינויים דרמטיים מיום ליום. מאידך חלה פגיעה הדרגתית במערכות שונות, חלקה עלול להיות בלתי הפיך. כמו כן כול עוד לא מחכים הרבה מידי, יש סיכוי טוב לתקן את המסתם במקום להחליפו. יש מדדים אקוקרדיוגרפיים הנחשבים לתומכים בהחלטה לנתח גם אם החולה לא מתלונן על הפרעה בתפקוד.לעיתים המדדים גבוליים, ואז מומלץ גם לחזור על הבדיקה, אך במאמץ.יכול היווצר מצב בו למרות שהאיש מספר שהוא מרגיש טוב, תהיה המלצה חד משמעית לעבור ניתוח. במידה ויש החלטה לעבור ניתוח של המסתם, ואין צורך גם בהוספת מעקפים, אפשר לבצע את הניתוח בפתיחת חזה קטנה. זה עדיין ניתוח לב פתוח, עם אותם הסיכונים, אך עם יתרון אסתטי. בברכה, פרופסור סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח