כאבים לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

21/10/2009 | 18:58 | מאת: חנן

שלום ד"ר אני בן 40 לפני שנתיים עברתי מעקפים לאחר 2 צינטורים. לאחרונה התחילו להופיע כאבים לא מוכרים באזור הצלקת. הכאבים באים והולכים האם התופעה מוכרת או שעליי לבדוק זאת ?? תודה מראש

לחנן השלומות, כאבים לא מוכרים באזור הצלקת, שנתיים אחרי עשויים לנבוע משינויים בצלקת עצמה,או בכל אופן מבעיית לב,בד"כ האיש מבחין היטב בין שני סוגי הכאבים, כי הם מאוד שונים. כאבי הצלקת הם מאופי שורף, מגרד, ולעיתים תחושת מתח על הצלקת. הדבר אופייני בצלקות מעובות,הנקראות קלואיד. זה לא מחלה, אך זה מטרד וזה עובר. באם יש בעיית לב, עקב הופעת חסימה נוספת בעורק כלילי או חסימה של מעקף, והכאב נובע ממנה,(אלו כאבים כמו לפני הניתוח) קרדיולוג יכול לברר זאת. בד"כ אם מיפוי הלב לאחר הניתוח היה תקין, אזי זה לא מהלב.

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח