כאבים עזים באזור הניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

23/08/2010 | 06:56 | מאת: לילך

שלום רב, אבי עבר ניתוח מעקפים לפני ארבעה חודשים, ומאז סובל מכאבים באזור שניסרו את עצם החזה. לאחר הניתוח היה לו זיהום באזור ובמשך שלושה חודשים נטל אנטיביוטיקה. מה אפשר לעשות על מנת להקל על הכאב? והאם ישנו סיבוך שאולי הרופאים לא לקחו בחשבון שכדאי לבדוק.? אבי לא מפסיק להתלונן על הכאבים, אשמח לתגובה בהקדם.

ללילך השלומות, כאבים באיזור הניתוח, בייחוד לאחר זיהום, עלולים להיות מטרד רציני. 4 חודשים אחרי הניתוח, אחרי זיהום, עלול אף להיות שנשאר בעומק מוקד זיהומי קטן, והוא גורם לכאבים שלא תמיד ניתן להסבירם.שארית של תזוזה בין העצמות(ואז נשמעים או מורגשים "קליקים" מידי פעם)עלולה גם היא לגרום כאבים.אך גם אם אין שום שארית של זיהום, עדיין עלולים להיות כאבים. בהרבה מקרים, כאשר אין שארית זיהום, אזי פשוט המתנה תעשה את הטיפול. באם שום דבר לא עוזר, ועבר כבר זמן רב, עליך ליזום התייעצויות נוספות בנושא. בברכה, פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח