המשך- PFO

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

28/06/2010 | 09:04 | מאת: טלי

שלום לך ותודה על התשובה.. רשמת לי: כמו כן שכיח שישנה גם מפרצת של רצפת הפוסה אובליס, המתנפנפת מצד לצד, ומהווה גורם נוסף לערבוב הצדדים. האם זה עוד משהו שצריך לקחת בחשבון כשבאים לסגור את הדלף? האם זה משהו שניתן לראות בבדיקת ה TEE? והאם עצם העובדה שלא ציינו ממצא זה אומרת משהו? או שמא אותה מפרצת כלולה בהגדרה של הPFO או של המעבר הדו צדדי? תודה רבה!

קיומה של רצפת פוסה אובליס מפרצתית המנפנפת מצד לצד מעלה כנראה שכיחות של תסחיפים מימין לשמאל, כך שקיומה רק מהווה נימוק בעד הסגירה.היא עשויה להתפס כחלק מהאבחנה.לגבי עצם קיומה, מדוע לא הוזכרה, האם זה שלא הוזכרה משמע שאין, איני יכול להתחייב. אולי יש מקום להתייעץ עם קרדיולוג המומחה למומי לב מולדים, הוא ודאי יציין ממצא כזה.

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח