PFO

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

27/06/2010 | 08:29 | מאת: טלי

שלום! בבדיקת TCD+הזרקת בועיות התגלה שאנט מימין לשמאל-PFO בבדיקת TEE על מנת לאשר את הבדיקה הקודמת(כנראה) ראו את הדלף רק צוין שהוא דו כיווני. האם זה משנה משהו? האם זה לרעתי מבחינת היכולת של מעבר קרשי דם? וכיצד יכול להיות דלף דו כיווני? תודה

כווני הדלף תלויים בלחצי הדם משני צידי המחיצה. אלה משתנים עם תנועות הנשימה ושינויים בלחץ התוך בטני, כך שיכול להיות מצב בו הדלף יתהפך, ולו רק רגעית. כמו כן שכיח שישנה גם מפרצת של רצפת הפוסה אובליס, המתנפנפת מצד לצד, ומהווה גורם נוסף לערבוב הצדדים.

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח