בדיקת אקו במאמץ

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

13/03/2010 | 11:30 | מאת: ניסים

פרופסור סמולנסקי שלום רב, בן 48 עברתי אוטם קידמי בשנת 2004, אחרי PCI ל LAD לענף המרגינלי . בקרוב אני אמור לעבור ניתוח במעיים כי יש לי דברטיקוליטיס אז הומלץ לי לעשות אקו וזו התשובה אקו לב במאמץ עם לאוטם אינפרו פוסטריורי לא חודר, חשד לאיסכמיה בגודל קטן בדופן אפיקלית. השאלה שלי היא כזו מה זה אומר ? הרופא שלי דר קרקובר נמצא בחול האם התוצאה של הבדיקה הזו עלולה לסכן אותי עם הניתוח שאני אמור לעבור? המון תודה

לניסים השלומות, בדיקת המאמץ שלך מראה שיש אזורים בלבך שכנראה אינם מקבלים אספקת דם מספקת, אם כי אזורים קטנים בלבד. עליך להתייעץ עם קרדיולוג, יכול להיות שתצטרך לעבור צינטור להדגמת העורקים הכליליים עוד לפני הניתוח הבטני. בברכה, ובהצלחה! פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח