ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

28/02/2010 | 10:45 | מאת: ש.ג.

.אני צריכה לעבור ניתוח מעקפים. אמרו לי שיקחו לי וריד מהרגל. אני לא רוצה סימנים של חתך על הרגל. יש אפשרות לעשות את זה באנדוסקופיה?

ל ש.ג. השלומות, נגעת בנקודה מרכזית בנושא ניתוחי מעקפים:עם מה לעשות מעקפים? צריך צינורות שיובילו את הדם אל הלב. הצינורות המקוריים הינם העורקים הכליליים. האנשים הזקוקים לניתוח מעקפים סובלים מתהליך טרשתי, החוסם את העורקים הכליליים בהדרגה.המוליכים- Conduits הראשונים לשימוש הם עורקי החזה הקדמיים, הממריות, אולם לעיתים הם לא מספיקים.במקרה כזה עוברים לדרג השני של המוליכים,הכולל מספר אופציות: וריד מהרגל, עורק מהאמה(היד),עורק של הקיבה המועלה מהבטן(Gasroepiploic ) ועוד. אם אינך רוצה בצלקות ברגל, את יכולה לבקש שבמקום הוריד מהרגל יקחו את עורק היד (Radial artery ) או עורק הבטן. בנוסף, ישנה אפשרות לקצור את הוריד מהרגל בשיטה אנדוסקופית, ואז הצלקות ברגל זעירות.

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח