צינתור מטריה ל- PFO

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

06/02/2010 | 10:07 | מאת: אריאלה

אני בת 34. ב- 8/09 עברתי אירוע של נימול של חצי גוף (יד, רגל ופנים) שנמשך מס' דקות. מאז ערכתי מס' בירורים. התגלה לי PFO עם זרימת בועות. כ"כ הEEG בסמוך לאירוע לא היה תקין, אך כמה חודשים לאחר מכן - היה תקין. CT היה תקין ו_ MRI היה תקין (לדעת הנוירולוג -למרות שלדעת המפענח יש היצרות של העורקים במוח במקום מסוים, הנוירולוג סבור שמדבור בארטיפקט). הומלץ לי על צינתור מטריה לסגירת ה- PFO. כ"כ מקבלת מאז האירוע אספירין והופסק גלולות. הנוירולוג לא היה בטוח שמדובר ב- TIA, אלא סבר שהסיכוי הגבוה יותר שמדובר באירוע מגרנה (אף שלא הרגשתי כאב ראש). האם יש מקום לצינתור בכ"ז. האם נטילת אספירין לא מספיקה? אם צינתור - מי בירושלים עוסק בצינתורים אלא במבוגרים. תודה

לאריאלה השלומות, רבות מדובר על הקשר בין אירועים מוחיים קטנים, התקפי מיגרנה,ופתח בין עלייתי(PFO ).אם תכניסי את השאלה לגוגל:incidence of PFO in the population , תקבלי שורת סקירות מאירות עיניים בנושא.עיקרן: PFO שכיח מאוד באוכלוסיה הכללית(הבריאה)מדובר ל כ- 10% ממנה!. כן גם מיגרנה וארועים חשודים לארוע מוחי קטן.שכיחות של PFO באוכלוסיה שסבלה ממיגרנות או אירועים מוחיים, אינה גדולה מזאת באוכלוסיה שלא סבלה אירועים כאלה.יש צורה מסויימת של הפתח הבין עלייתי, מפרצת של הפתח הבין עלייתי, שאולי מעורבת יותר בנושא. כך שאין כיום תשובה חד משמעית האם סגירת הפתח הבין עלייתי תגן על החולה מאירועים חוזרים.יש לחץ נפשי לעשות משהו,ובאמת, ההרגשה של: "לפחות ניסינו!", היא בעלת משקל במקרה רחמנא ליצלן שיהיה אירוע נוסף. הקרדיולוג הפולשני יסביר לך שגם בסגירה עם מטריה יש סיכון קל, כולל סיכון לאירוע מוחי בעת הצינטור.כך שסך הכול איני איש בשורה, המכריע בשאלה שכול העולם מתלבט בה ולא נותן תשובות חד- משמעיות.את יכולה לפנות למכון קרדיולוגי המטפל במומי לב, יש גם בירושלים, ולברר שם לגבי ההתוויה והביצוע של צינטור כזה.באיזור השפלה יש מספר מומלצים, גם בבית ספרנו (אסותא).

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח