מ

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

19/10/2009 | 21:34 | מאת: מ

שלום פרופסור סמולינסקי יש לי שאלה אבא שלי עבר ניתוח מעקפים ואחרי ההרדמה הוא לא יכול להזיז את הידיים שלו למה זה קורה ? האם יש משהו רציני בזה . אבקש עם אפשר תשובה מהר

בניתוחי מעקפים יש פתיחה של עצם החזה והרחבת הרווח בין שני צידיה, כדי להגיע אל הלב.עצמות החזה מעבירות את הלחץ המופעל עליהן אחורה, לגב, ולעיתים יש מצב בו העצבים המובילים לידיים נמתחים, ואז אינם פועלים טוב (Brachial Palsy ). הדבר גורם לתחושת נימול בידיים, ובמקרים קשים יותר אף לבעיות קשות יותר בהפעלתם. אלא שהעצבים מתאוששים תוך מספר ימים, והבעיה בד"כ חולפת.יש גם בעיות אחרות, הקשורות לתהליך ההרדמה עצמו, העלולות לגרום לבעיות נוירולוגיות, אך הן נדירות מאוד.

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח