PFO

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

01/12/2009 | 10:53 | מאת: א'

שלום, הנני בת 20 ולפני 7 שנים עברתי אבלציה מוצלחת בעקבות אירועים מאוד חמורים של SVT WPW כ- 290 פעימות בדקה. ממש לפני הניתוח מצאו אצלי PFO פתוח.. והרופא המנתח אמר שזה משהו נפוץ וחיים עם זה מצוין. אבל... בשנים האחרונות אני סובלת מכאבי ראש שאני לא מאחלת לאף אחד.. וגם סחרחורות וכל מני כאבים חדים בראש כמו דקירות כאלו.. רוב הרופאים קישרו את כאבי הראש לבעיות בסינוסים, אך ה- CT הוכיח בדיוק אחרת.. ולגביי הדקירות אף אחד לא יודע.. מאז 2005 לא עברתי אקו לב , האם יש צורך לעשות שוב כדי לראות מה קורה עם ה- PFO ? האם יכול להיות שיש קשר בין הכאבי ראש, הסחרחורות וה"דקירות" בראש לביו ה- PFO ? תודה.

בשנים האחרונות מתרבים פרסומים בספרות הרפואית על קשר אפשרי בין כאבי ראש ופתח בין העליות,ומיוחסים לתסחיפים זעירים אפשריים מצד ימין, הורידי, לצד שמאל, העורקי. תסחיפים כאלה כביכול גורמים לכאבי הראש.קשה להוכיח זאת, היות ושתי התופעות, פתח בין עלייתי, ביחוד מסוג PFO ,וכאבי ראש, שכיחות באוכלוסיה ולכן צפוי טווח חפיפה בינהן, גם ללא קשר ישיר בינהן. ב-PFO אין בד"כ דלף מימין לשמאל, אך לעיתים בעת עלייה רגעית של הלחץ מימין(כמו בעת כווץ שרירי הבטן) יש מעבר כזה.כך שאין תשובה חד משמעית.אני מציע להתייעץ בקרדיולוג המתמחה גם במומי לב מולדים אצל מבוגרים, זה לחם חוקם, והוא יוכל להמליץ אם להתעלם מזה, לסגור את הפתח בצינטור, ולעיתים נדירות- אף לסגור בניתוח.

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח