MVP

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

26/11/2009 | 12:13 | מאת: בן

הנני בן 50 +. לפני מספר שנים אובחן אצלי MVP. הדבר חזר ואומת בבדיקות אקו-דופלר מדי שנה (פעם בשנה). השנה בדיקה זו לא אבחנה התופעה. מה הדבר אומר? האם יתכן כי התופעה "נעלמה"? הרי לא נעשה כל טיפול ואינני לוקח תרופה כלשהי בנדון. אם התופעה לא נעלמה ואינה יכולה להיעלם מעצמה, על מה מעידה בדיקת האקו-דופלר האחרונה שבצעתי? אודה לך עבור תשובתך.

תודה על פנייתך. העלת בעיה מטרידה,בעיית בדיקה התלוייה במבצע. כמנתח איני האיש הנכון לענות לך. הדבר רק מדגיש שבדיקות האקו הינן Operator Dependent , דהיינו מאוד תלויות באלה המבצעים אותן.כמי שעשוי לבצע ניתוח לב על סמך בדיקת אקו, אני מאוד זהיר לגביהן, ומסתמך רק על בדיקות שאנימכיר את המבצע, ורצוי אף שראיתי בעצמי.הייתי חוזר לקרדיולוג שבצע את האקו הראשון- אם זה מישהו אחר- ושואל אותו. מבקש גם חוות דעת נוספת, מקרדיולוג המתמצא במיוחד בנושא MVP.

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח