ניתוח שורש אאורטה + החלפת מסתם אורטלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

14/11/2009 | 09:14 | מאת: זהבית

אבי עבר לפני 4 ימים ניתוח להחלפת שורש אאורטה, והחלפת מסתם אורטלי.מצבו משתפר, אך הקריאטנין נמצא בעלייה.נכון לאתמול בערב קריאטנין 4.8 . הוא מטיל שתן באופן עצמאי, אך יש לציין שהוא נראה בצקתי.רגליו והידיים נפוחים. לפי קריאה באינטרנט הבנתי שכרגע הוא נמצא באי ספיקת כליות חריפה.יש לציין שלא הייתה בעייה כלייתית לפני הניתוח.האם זה שכיח? מה צריך לעשות ?

עלייך להתייעץ עם הרופא שניתח אותו. בגדול- לא נראה שיש בעייה גדולה.

15/11/2009 | 22:51 | מאת: ז'קי

שלום זהבית,לעיתים כחלק מתהליך סמוך לניתוח,ניתן לראות עלייה בקריאטינין.יש לבצע מעקב בשאיפה לירידה בעקומה. כמובן שיש צורך לקבל נתונים רבים נוספים כדי לחוות דיעה בצורה מקצועית . החלמה מהירה ! ז'ק

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח