Bicuspid Aortic valve

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

24/01/2012 | 03:27 | מאת: בת 40

שלום רב, ב-1994 אבחנו אצלי Bicuspid Aortic valve. בשנתיים האחרונות אני במעקב של אחת ל-4 חודשים ונכון לביקורת האחרונה באוקטובר ה- AVA = 0.7. אני מטופלת בקרדילוק 2.5 מ"ג. הרופאים המטפלים בי לא ממליצים על ניתוח בשלב זה היות ואני לא סימפטומטית, (סובלת מסחרחורות מדי פעם אבל ב"ה הלב לא מוגדל ואני לא מתעלפת). האם החלטה לנתח תלויה בהופעת סימפטומים או שמשטח מסויים של המסתם מנתחים גם ללא הופעת סימפטומים. אם כן מאיזה שטח. האם אין חשש שבזמן שמחכים להופעת סימפטומים יגרם לי נזק בלתי הפיך ללב? תודה

לבת ה-40 שלום, אכן לגברת בת 40, עם תפקוד לב תקין אין חפזון לעבור ניתוח, אך בסיפורך יש נישות לא ברורות: 1) סימפטומטית או לא? סחרחורות זה לא "אה-סימפטומטית"! 2)מפתח של-0.7 סמ"ר רבוע הוא בהחלט קטן, מה מרוויחים מהמתנה? האם יש כבר התחלה של עיבוי דופנות הלב? ואם יתחיל דופן הלב להתעבות, האם יגיב להחלפה מאוחרת בחזרה לרצוי? 3)מסתם דו- עלעלי הולך יחד עם הרחבת האאורטה העולה, מה קוטר האאורטה העולה אצלך? גם בהרחבת האאורטה העולה יש סיכון. במפתח של 0.7 סמ"ר וסחרחורות לעיתים לא הייתי ממתין. הסימפטום הבא, דווקא בהיצרות קשה של המסתם האאורטלי, עלול להיות גם מוות פתאומי, שהוא נזק בלתי הפיך... את מזמנת לבוא להתייעצות לקבל חוות דעת שנייה. בברכה, פרופסור סמולינסקי

31/01/2012 | 18:33 | מאת: בת 40

תודה רבה על תשובתך.

29/01/2012 | 17:47 | מאת: חזי 48

אני ספורטאי שהיו לי סחרחורות, והעלפון בא כשלא מספיקים לשבת כשמתחילה הסחרחורת, כדאי לך לעבור את הניתוח עכשיו כי ככל שתחכי יגלו דברים קשים כמו דלקת על המסתם ויהיו דימומים וזמן ההחלמה יהיה ארוך אני אחרי הניתוח וחזרתי לפעילות מלאה כולל עבודה פיזית וספורט תוך חודש וחצי, כרגע את נמצאת במצב מאוד מסוכן שיכול להגמר לא טוב ואפילו לא תרגישי

02/02/2012 | 21:48 | מאת: חזי

האינטרס של קופ"ח לחסוך לך את הניתוח כדי לחסוך בכסף יש לך מסתם דו עילי כמו שלי היה והמצב שלך רק יחמיר כי הוא מסתייד זה מום לידה את צריכה לעשות בדיקה תרום ניתוחי של מיפוי הלב בבית חולים ע"י הזרקת יוד ורק הם יחליטו מה מצבך אצלי רופאת המשפחה ניסתה למשוך אותי ובית החולים פשוט נזפו בה והסבירו את חומרת הבעיה ותוך שבוע נותחתי, מקווה שעזרתי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח