לוסרטן ו/או נאובלוק

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

01/11/2011 | 16:18 | מאת: מוטי

אשתי עברה לפני שבוע ניתוח מעקפים, שלושה. מאחר וסובלת מסכרת זה שנים טופלה , בין השאר , ב-לוסרטן 50 מגX1. בבית החולים טופלה ב-נאובלוק 50מגX2 בלבד. בסיכום המחלה מצוין הטיפול בנאובלוק 50 מגX2 ואילו לוסרטן לא מוזכר כלל. רופא המשפחה אמר להמשיך גם את הלוסרטן במקביל לנאובלוק - אנחנו מתלבטים האם נכון?

אלו שתי תרופות ממשפחות שונות, היכולות להשלים זו את זו.זה לא זה או זה. ההחלטה בידי רופא המשפחה, שגם מחליט וגם עוקב אחרי התגובות ומאזן ומשנה לפי הצורך. אין מרשם פלאים אחד שטוב לכול אחד ולכול הזמן. פרופסור סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח