ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

31/03/2011 | 22:20 | מאת: לירון

שלום רב... אבי בן לקראת סוף שנת 73 שלו .. אדם המנהל אורך בריא מאוד ..הולך כל יום בין 8-10 ק"מ אוכל מסודר לא מעשן או שותה משקאות חריפים בתדירות גבוהה. במהלך חודש וחצי האחרונים התלונן אצל רופא המשפחה שלו כי בעת מאמץ בעליות בזמן ההליכה מרגיש לחצים בשתי הזרועות ובתקופה האחרונה התחזק והתפשט לכיוון החזה..רופא המשפחה בכל פעם נהג לומר כי אין לו מה לדאוג וכי הו גבעתי לשעבר ופייטר.. בפעם האחרונה לפני שבוע וחצי תפסה אותו האחות ודרשה לבצע לו בדיקת אקג הבדיקה לא יצאה תקינה ובקשה שיגש לבית החולים לבדיקה חוזרת. אבי יצא לביה"ח ברזילאי וביצע את הבדיקה ושם גם כן לא יצאה תקינה ולכן החליטו לאשפז אותו ע"מ לבדוק במשך 48 שע' כמובן שביצעו בדיקות דם וכו וחיכינו רק לאקו לב שיצא תקין. ד"ר ברמן קרדיאולוג המליץ על צינתור ע"מ שיוכלו לבדוק מאין נובעים הכאבים כי נראה כאב תעוקתי.. ביום רביעי האחרון בוצע צינתור ע"י ד"ר ג'עפרי ונתגלה כי 3 עורקים ראשיים בצד השמאלי של הלב חסומים כמעט לגמרי !! בין 85% ל- 90% מסר כי הלב שלו תקין לגמריוהציע ניתוח מעקפים. היום הועבר לביה"ח סורוקה וניקבע מועד ניתוח ליום שני ע"י פרופ' גדעון סהר לאחר שהומלץ עליו ונמצא כי מתמחה בתחום עם הצלחות מרובות בניתוחי מעקפים.. שאלתי היא: מה אני צריכה לעשות מצידי כדי לודא שהכל יעשה בצורה הטובה ביותר לפני ואחרי הניתוח, על מה צריך להקפיד? ואיזה כלים אני יכולה לתת לאבי כדי לתמוך בו בנושא.. הכל חדש לנו לגמרי ואף אחד לא ציפה ולא העלה בדעתו כי יגיע למצב כזה.. האם יוכל לחזור למצב שגרה רגיל כמו לפני הניתוח??

בעצם, את כול השאלות האלה את אמורה לשאול את המנתח המיועד. הבעייה היחידה במסלול שבחרת היא שאין בו בחירת המנתח.אם את רוצה להשפיע ולכוון שהכול יעשה בצורה הטובה היותר, עלייך לוודא מי המנתח. לפרופסור סהר יש שם טוב, אך האם הוא הבטיח שהוא עצמו ינתח?אם כן, אז את בכוון הנכון, שיהיה בהצלחה. בגדול, הוא יוכל לחזור לשגרה אחרי הניתוח, ויקבל אף ליווי בנושא ב"שיקום חולי לב", שזה חלק מסל הבריאות. בהצלחה, פרופסור סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח