תיקון/החלפה של מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

11/03/2011 | 18:59 | מאת: איריס

אמי בת 71 סובלת מכולסטרול גבוה ויתר לחץ דם(בטיפול). חום גוף נמוך מאוד , לעיתים פחות מ- 35 מעלות , הפרעות קצב לב , חולשה הולכת ומתגברת. בעקבות ביצוע בדיקת ECHO , השאירו לשיקול דעתנו את ההחלטה האם לבצע ניתוח תיקון/החלפה של המסתם. מצורפות תוצאות הבדיקה. אודה לך על חוות דעתך. תוצאות בדיקת אקו : חדר שמאלי בגודל תקין עם התכווצת שמורה, חדר ימין תקין. מסתם אורטלי עם דליפה קלה עד בינונית. מסתם מיטרלי עם דליפה בינונית עד קשה, גט אקסנטרי אחורי, המנגנון לא לגמרי ברור , האנולוס לא מורחב , עלה קדמי ארול ואחורי קצר, דליפה טריויאלית של מסתם טריקודפידלי. עליה שמאל מוגדלת, ללא עדות ליל"ד ריאתי.

לאיריס השלום, מה שאת מתארת לא נראה על פניו מספיק להסביר את המצב, ויכול להיות שיש מצב של מה קודם למה: אולי החולשה חום הגוף הנמוך ואגירת נוזלים, למשל עקב הפרעה מטבולית, גורמים לאי ספיקה מיטרלית חסרת משמעות להראות כמו בינונית עד קשה. אין לה יתר לחץ דם ריאתי, ואין גם הסבר למנגנון של אי הספיקה. לא חד משמעי, הסיפור הזה. אולי ישנם עוד בירורים שלא ציינת. בכ"א, אם יש התוויה חד משמעית להתערבות, אפשר להתעניין גם בכוון של התיקון בצינטור, ה: Mitral Clip .אם ניתוח, אזי המנתח יקבל את ההחלטה אם להחליף או לתקן. בברכה, פרופסור סמולינסקי

23/03/2011 | 15:07 | מאת: נ.א

לפר' סמולינקי הנכבד * ציינת בתשובתך כי יש מצב שבו: "הפרעה מטבולית, גורמים לאי ספיקה מיטרלית חסרת משמעות להראות כמו בינונית עד קשה." האם יש עוד מצבים כאלה ? * קראתי באחד הפורומים כי במקרה שחלה הדרדרות מהירה יתכן יש צורך לחפש את הגורם ובמקרים מסויימים טיפול מחזיר מצב של אי ספיקה קשה למצב טוב יותר, אציין שתוך 10 חודשים הובחן אצלי מצב שעבר מבננותי לקשה, האם יש בדיקות נוספות שכדאי שאעשה או שאקו זו האינדיקציה המוחלטת * הובחן אצלי בבדיקת אקו מצב של אי ספיקה קשה, איך ניתן לוודה כי מה שכתבת הוא לא המקרה שלי, אציין כי בבדיקה נמצא כי יש לי אליקובקטר פלורי, האם יתכן כי קיים קשר בין השניים * קראתי כי אחר ניתוח תיקון מסתם מיטרלי יש התייחסות שונה להגיינת הפה , האם אפשר להרחיב את הנושא , האם כל זיהום בפה מסכן את הלב , האם הדבר שונה למי שעבר תיקון לבין מי שלבו בריא, האם זה סוף פסוק לנשיקות ויחסים אורליים ? * לפני ניתוח לב פתוח נאמר לי כי יש לבצע טיפול שיניים להסרת מוקדי זיהום אפשריים, האם גם טיפול בחידק לעייל חיונית לפני הניתוח תודה מראש נ.א

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח